Hallå där Kent Jellmund, ny etablering- och investeringsrådgivare för ICT!

Kent Jellmund
Kent Jellmund, etablering- och investeringsrådgivare för ICT

ICT är en av Göteborgs nyckelbranscher och regionen erbjuder spännande möjligheter att göra affärer. Möt Kent Jellmund, som nyligen gick med i vårt investeringsfrämjande team och kommer att leda vårt arbete inom ICT. 

Kent kommer att sprida ordet om vår regions ICT kompetens och möjligheter, både nationellt och internationellt. Om du är ett ICT-företag kan han introducera dig till en mängd möjligheter och hjälpa dig att etablera en verksamhet i Göteborgsregionen.

Välkommen till Business Region Göteborg Kent! Vad var det som lockade med jobbet som etablering- och investeringsrådgivare ICT?

– Jag har alltid haft ett stort hjärta för Göteborgsregionens näringsliv och har tidigare arbetat fem år på Västsvenska handelskammaren. Samtidigt så har jag arbetat med olika typer av kundrelationer och affärsutveckling genom hela mitt yrkesliv och nu när möjligheten att få kombinera mitt stora intresse med erfarenheten från tidigare jobb dök upp så var det inget att tveka på. Att det dessutom i en av de hetaste sektorerna som ICT och på BRG där alla brinner för just näringslivets utveckling förstärkte såklart viljan att anta denna utmaning.

Vad gjorde du innan du började på BRG?

– Jag arbetade som ansvarig för näringslivsfrågorna i Kungälvs kommun. Uppdraget var att skapa ett riktigt bra företagsklimat i kommunen genom att bland annat öka förståelsen och samarbetet mellan näringslivet och kommunens förvaltning.

Du kommer att delta i några internationella evenemang under 2022. Kan du berätta om några av dem och vad du kommer att göra där?

– I mitten av maj är Vitalis i Göteborg, Nordens största e-hälsomöte med över 6000 besökare. Jag projektleder BRG´s deltagande som bl a inkluderar en egen monter på 15 kvm där vi vill attrahera besökare till att både vilja arbeta och etablera företag i vår växande region. Till hösten sedan blir det bl a ett deltagande på Slush i Helsingfors, världens ledande event för start ups där vi tillsammans med Business Sweden ska attrahera nästa generations storföretag till Göteborg.

Varför är det viktigt för Göteborg att attrahera nya ICT-företag till regionen?

– Göteborgs näringsliv har mycket hög kompetens inom flera ICT-områden så som t ex AI, Antenn och Mikrovågsteknik, uppkoppling och mobilitet samt digitalisering. Vi har också ett rymd-kluster med mycket hög teknisk nivå.

– För en fortsatt framgångsrik utveckling är det mycket viktigt att de mest attraktiva företagen och därmed de mest kompetenta medarbetarna finns i vår region. Det i sin tur gör regionen ännu mer intressant för nya etableringar och skapar dessutom möjlighet till att bredda regionens ICT-områden.

Varför är Göteborg en intressant plats för ICT-företag?

– I grunden finns en spännande region med stark tillväxt och hög ICT-kompetens inom flera områden som jag nämnde tidigare. Ericsson, SAAB, Telia and RUAG Space är några exemplar av ledande företag som finns i regionen. Eftersom ICT spänner över de flesta kluster är det också en stor fördel att ha tillgång till tre Science Parks där Lindholmen är den största och även de många testbäddar som finns. Både Chalmers Tekniska Högskola och Göteborgs Universitet är naturligtvis också viktiga kompetensförsörjare och forskningspartners för företagen inom ICT.

– Göteborg har också bland annat starka fordons-, life science- och logistikbranshcer som blir mer och mer digitaliserade och uppkopplade. Dessa erbjuder naturligtvis möjligheter för företag som erbjuder innovativa tjänster och lösningar.”

Något mer du vill lägga till?

– Det är fascinerande att uppleva det öppna samarbetsklimatet som finns mellan näringsliv, akademi och samhället i regionen. Jag har redan träffat flera företag som just nämner detta, att det verkligen är ”open-minded” på riktigt och hur lätt det var att komma in i intressanta sammanhang. 

Lite fakta om Kent Jellmund

  • Bor i villa med två barn på väg mot vuxenlivet (20 och 22 år) och har en kär vän på andra sidan stan.
  • Ser fram emot golfsäsongen och att få vara på läktaren när IFK Göteborg tar SM-guld i fotboll.
  • Spelar gärna padel, innebandy eller Settlers.
  • Resväskan är alltid redo, allra helst på väg till Alperna eller Afrika. 
     

Kontakt

Kent Jellmund
Etablering- och investeringsrådgivare för ICT
kent.jellmund@businessregion.se // +46 31-367 61 55

 

Läs mer