Konjunkturseminariet med Per Alfredsson om AstraZeneca, biologiska läkemedel och life science i Göteborg

Per Alfredsson och Christian Borg på scen

Den 16 maj på Svenska Mässan i Göteborg fick drygt 400 gäster möjlighet att ta del av medicinska möjligheter och ekonomiska utsikter, med företagande i Göteborg som gemensam nämnare. Konjunkturseminariet inleddes med färska siffror och statistik om den regionala konjunkturen. Seminariets gäst, Per Alfredsson, VD för AstraZeneca AB, delade därefter med sig av spännande nyheter om biologiska läkemedel och Göteborgs blomstrande life science-sektor i ett samtal på den stora scenen.

Tider: 2:49 Konjunkturpresentation 33:20 Samtalet med Per Alfredsson

Peter Warda, senior analytiker, och Henrik Einarsson, etableringschef, inledde seminariet med att presentera årets andra konjunkturrapport. Siffrorna visar att läget har förbättrats för företagen inom tre av fyra sektorer i Göteborgsregionen, precis som under det sista kvartalet förra året. Normal konjunktur råder nu inom tillverkning och handel, och tjänsteföretagen ser positivt på hösten. Byggsektorn befinner sig dock fortfarande i lågkonjunktur under årets första kvartal. Göteborg har en stark position och fortsätter att utvecklas i en uppåtgående trend. Vi ser ut att lämna lågkonjunkturen bakom oss. 

Tillgängliga nedladdningar

Samtalet med Per Alfredsson 

Efter rapporten tog Per Alfredsson, vd AstraZeneca AB, plats på scen för ett samtal med Christian Borg, Business Region Göteborg. Samtalet handlade om allt från vad nya biologiska mediciner och precisionsmediciner är för något, till Göteborgs styrkor inom life science, varför AstraZeneca är här och vad som behöver göras för att stärka branschen i Göteborg, Sverige och Europa. 

Kontakt

Bild på Henrik Einarsson
Henrik Einarsson
Avdelningschef
Kontakta mig om: Etablering, Företagsklimat, Regional utveckling