Mest lästa nyheterna 2023: en återblick

Kvinna tittar i ett mikroskåp

Året lider mot sitt slut men innan vi helt riktar fokus mot det kommande året blickar vi tillbaka och ser vilka nyheter på vår sajt som engagerat er mest. Här kommer listan på topp åtta mest lästa näringslivsnyheter i Göteborgsregionen 2023, baserat på antalet sidvisningar.

#1. 16 stolta fakta om Göteborg 

För att hylla Göteborg 400 år presenterade vi 16 framstående fakta som ger anledning till stolthet. Göteborg har under det senaste decenniet varit ledande i Sverige när det gäller tillväxt inom jobb, ekonomi och export. Artikeln, som uppskattades av er läsare med över 6000 sidvisningar, belyser Göteborgs roll som föregångare inom innovation, hållbarhet och samverkan. 

Läs mer: 16 stolta fakta om Göteborg 
  

#2. Lågkonjunkturen har nått Göteborg 

Året präglades av utmaningar. Krig i Europa, inflation och energikris. När vi släppte årets första konjunkturrapport visade siffrorna lågkonjunktur. Främst drivet av det svaga läget inom handeln, bygg- och tjänstesektorn. Nyheten blev årets näst mest lästa. Efterföljande rapporter bekräftade en svagare konjunktur. Men det finns ljusglimtar inför 2024. I vår senaste konjunkturrapport från november konstateras att Göteborg gick bättre än övriga Sverige tack vare export och jobbtillväxt.  
 
Läs mer: Vår senaste konjunkturrapport 
  

#3. Cirkulära affärsmodeller har skapat gröna näringar i Göteborg 

För att bygga hållbara städer måste vi ha en hållbar matproduktion. Det var det bakomliggande syftet med projektet CAGN (Cirkulära affärsmodeller inom gröna näringar), som avslutades vid årsskiftet. Artikeln om projektet där vi tillsammans med partners testat en ny affärsmodell för småskaliga grönsaksproducenter drog intresse kring sig.  
 
Läs mer: Cirkulära affärsmodeller har skapat gröna näringar 
  

#4. Trenden fortsätter - fler kontorshotell till Göteborg 

I februari rapporterade vi om den växande trenden med kontorshotell i Göteborg. Konceptet verkar vara här för att stanna, och fler företag ser fördelarna med flexibla arbetsplatser. Artikeln om Mindpark och Entreprenörsgatan blev väl mottagen. 
 
Läs mer: Fler kontorshotell till Göteborg 
  

#5. The Yard – en arena för tillväxt och innovation 

På det gamla varvsområdet Götaverken skapas morgondagens lösningar. The Yard erbjuder teknikdrivna bolag en kreativ miljö som främjar samarbeten och innovation. I maj invigdes techarenan, och fick även sin första hyresgäst, men mest läst blev nyheten från början av året där vår projektledare Madelene Näslund intervjuas.  
 
Läs mer: The Yard techarena 
  

#6. Hallå där Matilda Lindvall, projektledare för Fashion, Facts and Fun 

En annan intervju som blev välläst var den med vår projektledare Matilda Lindvall. Hon leder ett initiativ för att stötta mode- och textilbranschen som nu står inför en brådskande och omfattande omställning till mer hållbara och cirkulära affärsmodeller.    
 
Läs mer: Intervjun med Matilda Lindvall 
  

#7. Göteborg får höga poäng i Financial Times ranking av framtidsstäder för investering 

Göteborg placerade sig i topp tre bland europeiska stora städer i kategorin Humankapital och Livsstil när Financial Times fDi Intelligence presenterade sin rapport European Cities and Regions of the Future 2023. Artikeln om Göteborgs framgångar tog en sjundeplats bland våra mest lästa nyheter.  
 
Läs mer: Göteborg får höga poäng i Financial Times ranking 
  

#8. Göteborgsregionen är Sveriges bästa logistikläge 

Sist på topp åtta-listan, men absolut inte minst, är nyheten om att Göteborg återigen blev korad Sveriges bästa logistikläge av Tidningen Intelligent Logistik. Stadens strategiska position och växande infrastruktur lyfts fram i motiveringen. 
 
Läs mer: Göteborgsregionen är Sveriges bästa logistikläge 

 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så missar du inga nyheter

Kontakt

Bild på Emil Bredmar
Emil Bredmar
Ansvarig digital marknadsföring
Kontakta mig om: Marknadsföring, Sociala medier