Article image
Välkommen till Inspirationsdagen 2017 den 5 oktober med Per Schlingmann som huvudtalare

Inspirationsdagen

Välkommen till Inspirationsdagen 2017 – vårt stora årliga företagarmingel! Tillsammans med vår huvudtalare Per Schlingmann lyfter vi trender inom kommunikation och ledarskap samt uppmärksammar Årets Tillväxtföretag och Årets Företagsledare.

Main content


Årets tema: Framtidens konkurrensmedel i en digitaliserad värld

– Vi lever i en omvälvande tid där digitalisering i grunden skapar nya förutsättningar för människor och företag. När kopiering av produkter och tjänster går snabbare än någonsin utmanas de traditionella affärsmodellerna. På Inspirationsdagen den 5 oktober fördjupar vi oss tillsammans kring framtidens konkurrensmedel, det man inte kan digitalisera. Varmt välkommen!

/Per Schlingmann
Huvudtalare för Inspirationsdagen 2017

Image
Per SchlingmannÖvergripande info för Inspirationsdagen 2017

Färgbox

Plats: Lindholmen Event & Nöjen, Anders Carlssons gata 2, 417 55 Göteborg
Busshållplats: Regnbågsgatan
Färjeläge: Lindholmspiren (ca 4 minuter gångavstånd)
Parkering: Avgiftsbelagd parkering finns i anslutning till huset
Karta: Google Maps

Tid: 5 oktober kl. 15:30–20:00
Sista anmälningsdag 29 augusti

Program:

  • Moderator Anna-Karin S Öjerskog från Ahead guidar oss genom dagen
  • Niklas Kekonius och Charles Sinclair från Oddwork berättar om hur man rekryterar rätt talanger
  • Prisutdelning till Årets Tillväxtföretag och Årets Företagsledare
  • Jenny Hammarberg från EY samt Peter Warda från BRG ger oss inblick i globala och regionala trender
  • Per Schlingmann presenterar sina slutsatser om hur man skapar framtidens konkurrensmedel
  • Middag med internationell streetfood följt av mingel


Pris: 495 kr exkl. moms
Två personer från varje företag som deltar i vårt tillväxtprogram Expedition Framåt går kostnadsfritt


#inspirationsdagen

 

Image
Lindholmen Event & NöjenNominerade: Årets Tillväxtföretag

Devicia
Devicia AB är specialiserade på att snabbt, patientsäkert och smidigt hjälpa medicintekniska företag med kliniska studier och strategisk rådgivning. Med stort mod har verksamheten både startat och expanderat i Sverige samt etablerat sig i USA.

2013–2015 har Devicias omsättning och antal anställda ökat med 240 %. I kombination med tillväxtökning har verksamheten lyckats skapa ett bra resultat sedan starten och bolaget hade 2015 en vinstmarginal på drygt 16 %.


Salt och Mortel nominerad Årets Tillväxtföretag
Salt & Mortel i Marstrand AB förverkligar entreprenörers visioner om att skapa färdiga restaurangmiljöer, kök eller caféer. Med känsla för atmosfär, projektledning, tillverkning, inköp, leverans och ekonomisk rådgivning ger de sina kunder skräddarsydda lösningar.

2013–2015 har Salt & Mortels omsättning ökat med 221 % samtidigt som antal anställda har ökat med 366 %. I kombination med tillväxtökning har verksamheten lyckats hålla ett positivt resultat och 2015 hade bolaget en vinstmarginal på nästan 8 %.


AutoConcept nominerad Årets Tillväxtföretag
Autoconcept Insurance AB erbjuder skräddarsydda försäkrings- och garantiprodukter till fordonsbranschen. Sedan starten 1999 har företaget med stort fokus på service, kompetens och snabbhet långsiktig byggt upp en unik framgångssaga.

2013–2015 har AutoConcepts omsättning ökat med 65 % samtidigt som antal anställda har ökat med 50 %. I kombination med tillväxtökning har verksamheten lyckats skapa ett bra resultat och nu ligger bolagets vinstmarginal på drygt 14 %. De har även blivit utnämnda till Gasellföretag tre gånger.Nominerade: Årets Företagsledare

Magdalena Rozmiarek - Nominerad Årets Företagsledare
Magdalena Rozmiarek är företagsledare för FG Nordic AB som är en av de ledande leverantörerna inom värmepumpar och kylteknisk utrustning på den svenska marknaden. Magdalena har skapat en trygg organisation där alla låter sig synas och höras. Hennes varma personlighet lyser igenom i företagets slogan En grad varmare och det märks i den framgångsrika företagskulturen.


Henrik Sandström - Nominerad Årets Företagsledare
Henrik Sandström är företagsledare för Federal-Mogul Göteborg AB som levererar komponenter till bland annat den globala bil- och flygindustrin. Henrik har tillsammans med sina 100 medarbetare drivit ett framgångsrikt förändringsarbete där man vågat bryta traditionella mönster och tänka nytt – vilket skapat en attraktiv arbetsplats med fantastiskt samarbete.


Anna Martinsson - Nominerad Årets Företagsledare
Anna Martinsson är företagsledare för Savolax-Eurofish AB som röker kvalitetslax med unik teknologi. Anna har med ett grundligt varumärkes- och produktarbete vänt röda siffror till svarta genom att förädla både företagets identitet och råvara. Hon balanserar galant mellan passion och förnuft och har skapat en genuin stolthet i hela företaget.Juryn

Färgbox

Eva-Lena Albihn, Vice VD, BRG
Sten Jensen, Affärsutvecklingskonsult, BRG
Jenny Hammarberg, Head of Process Excellence, EY
Magnus Thordmark, Näringslivschef Alingsås
Fredrik Olsson, Näringslivschef Härryda


– Det är fantastiskt inspirerande och roligt att få utse Årets Tillväxtföretag och Årets Företagsledare som vi på BRG arbetar med i vårt tillväxtprogram Expedition Framåt. Alla entreprenörer är vinnare och förebilder. De är modiga och deras prestationer som stärker vår miljonregions utveckling är väl värda att uppmärksamma.

/Eva-Lena Albihn, Vice VD, BRG
Ordförande för juryn Inspirationsdagen 2017
Eva-Lena Albihn

Färgbox

Expedition Framåt är ett skräddarsytt program som vänder sig till företagsledare med tillväxtambitioner. Sedan 1997 har vi hjälpt tusentals företag i Göteborgsregionen att skapa långsiktig framgång. Genom programmet får du en personlig företagsrådgivare och tillgång till seminarier, workshops, nätverk samt mötesplatser som skapar värdefulla kunskaper och kontakter för din tillväxtresa. Varmt välkommen att höra av dig till vår koordinator Susanne Abildtrup på 031-367 61 12 eller expeditionframat@businessregion.se för mer information.

 

Print this page:

Tip a friend

Bottom content