Inspirationsdagen 2016

För femtonde året i rad bjöd vi i juni 2016 in till en inspirationsfylld dag, den här gången kring temat digitalisering. Ämnets komplexitet är enorm. Den snabba digitala utvecklingen utmanar traditionella föreställningar kring hur vi lever, arbetar och driver företag. Så vad innebär det för mig som företagare, var börjar jag, vad kan det tillföra min organisation? Här hittar du programinnehållet och föreläsarna.
Inspirationsdagen 2016

Förändringen ställer nya krav på företagen att utveckla såväl affärsmodeller, strategier och som produkter och tjänster, en process som måste ha förankring från ledningsgrupp ända ut i verksamheten. Under dagen ger vi dig allt från det stora perspektivet till konkreta tips på hur du ska ta dig an digitaliseringen i ditt företag. Avgörande faktorer för framgångsrika affärer. För digitalt mogna företag har bättre lönsamhet och ger en ökad konkurrenskraft – det är bevisat.

Program

12:00

Registrering och lunch

13:00

Årets moderator Karin Klingestierna hälsar välkommen.

13:15

Digitaliseras eller dö ut - Arash Gilan

14:00

Prisutdelning Årets tillväxtledare

14:20

Paus

14:50

När kunden flyttade till internet - Kristin Heinonen

15:30

Prisutdelning Årets tillväxtföretag

15:50

Paus

16:00

Göteborgs näringsliv i den nya maskinåldern -  Stefan Fölster

16:40

Vi summerar dagen

17:00

Välkomna på mingel!

 

Våra eminenta talare

Digitalisera eller dö ut | Arash Gilan

Arash  Gilan

Digitalisering är på allas läppar. Men vad krävs för att vinna det digitala mästerskapet? Arash Gilan vill med sin föreläsning vända sig till ledare, kommunikatörer och andra som vill förstå sig på den digitala transformationen. Vad krävs för att bli digital? Vad behöver du faktiskt göra för att hänga med i det digitala mästerskapet? Få konkreta råd och tankar att ta med dig både till dig själv men framförallt till din organisation.

Arash Gilan föreläser både nationellt och internationellt inom digitala medier, trender och marknadsföring. Arash är medgrundare och vice VD för en av nordens största digitala byråer, Viva Media Group. Arash är även en av Googles sex Google Agency Coaches och tillsammans med Jonas Hammarberg författare till boken Get Digital.

 

När kunden flyttade till internet | Kristin Heinonen

Kristin Heinonen

Vad vinner företag på att finnas i sociala medier och satsa på att utveckla tekniska tjänster? Vad är egentligen bra digital marknadsföring? En föreläsning som varvar fakta om internetanvändande och nya användarbeteenden med spännande exempel från varumärken som använder digitala kanaler på nya och innovativa sätt. Kristin ger dig allt från det stora perspektivet till konkreta tips hur du som företagare blir framgångsrik i den digitala eran.

Kristin Heinonen är digital trendanalytiker hos Medievärlden och Program Curator på den internationella digitala konferensen The Conference. Med sin bakgrund som strateg och VD på digitala byrån Good Old har hon arbetat med digitala strategier för några av Sveriges mest välkända företag och stora medieorganisationer.

 

 

Robotrevolutionen - Göteborgs näringsliv i den nya maskinåldern | Stefan Fölster

Stefan Fölster

Digitaliseringens framfart är enorm och sveper över alla branscher. Förändringen ställer nya krav på företagen att utveckla såväl affärsmodeller och processer som produkter och tjänster. Digitaliseringen är här för att stanna och många pratar om att det rent av handlar om att digitalisera eller dö. Men digitaliseringen skapar också nya möjligheter för de företag som lyckas rida på den förändringsvåg som digitaliseringen ger och snabbt lyckas anpassa sig efter de nya förhållandena.

Stefan Fölster är chef för tankesmedjan Reforminstitutet och adj. Professor i nationalekonomi vid KTH. Han har tidigare varit chefekonom på Svenskt Näringsliv och chef för Handelns Utredningsinstitut. Författare till ett flertal böcker ofta med fokus på den svenska arbetsmarknaden och andra heta samhällsfrågor.

 

 

Och de nominerade är...

 

Årets tillväxtföretag

Devicia AB | Devicias nischade affärsidé är att snabbt, patientsäkert och smidigt hjälpa medicintekniska företag med kliniska studier och strategisk rådgivning. På bara fyra år har Devicia med stort mod både startat och expanderat i Sverige och även etablerat sig i USA. Resultaten visar på god ekonomi och hög tillväxt, ett bevis för att Devicias strategi har visat sig vara mer än framgångsrik.

Callista Enterprise AB | Callista Enterprise arbetar med att utveckla lösningar i teknikens framkant med stor effekt i kundernas verksamhet. Som leverantör av konsulttjänster inom tillämpad IT-arkitektur samt agil och öppen systemutveckling har Callista Enterprise haft en stadigt ökad omsättning och en god tillväxt. Företaget utsågs till Gasell av DI samt Superföretag 2015 av Veckans Affärer. En spelare med spetskompetens och tillväxtfokus som har såväl nutid som framtid i sin hand.  

Cactus Utilities AB | Cactus arbetar för att säkra och optimera driften av samhällsviktig infrastruktur. Med en både kraftigt ökad omsättning och tillväxt gör Cactus själ för sitt namn på växten som lever och frodas i en tuff miljö och som ställer hårda krav på anpassning och hållbarhet. Verksamma sedan 1974 lever Cactus också själva sin devis. Ett företag med kompetens och erfarenhet som är att lita på och som håller i längden.

 

Årets tillväxtledare

Nina Järvi | Fix Cleaning service AB
Nina Järvi är familjeföretagaren i andra generationen som med stort socialt engagemang och stark vilja att växa med sitt företag Fix Cleaning Service AB lever de egna ledorden personligt engagemang, punktlighet och hög standard.
Med ett stort hjärta för sin personal och med stor omtanke om arbetsmiljön, arbetar hon också på ett mycket aktivt sätt för att synliggöra och lyfta den bransch inom vilken hon verkar.
Med fokus på långsiktigt socialt och hållbart företagsledande har hon garanterat framtiden för sig.

Fredrik Bergström | Cactus Rail
Fredrik Bergström är en engagerad och positiv ledare som med ett fantastisk teamfokus drivit företaget Cactus från ett bolag till två.
Mån om sina anställda, arbetar han aktivt med företagskultur och värderingar, och har verkligen förmåga att både motivera sina medarbetare och få dem att växa.
Med en ödmjuk inställning och ett entusiasmerande sätt, har han lyckats driva företaget framåt på ett fantastiskt sätt i en tuff miljö med hårda krav

Magnus Johansson | OAT-gruppen
En trio som i sin måleriverksamhet gått från liten firma till en stor grupp med gemensamma mål och kärnvärden.
Med stadig grund i ett värderingsbaserat ledarskap som i dag genomsyrar hela organisationen, har de haft en imponerande tillväxttakt, där laget alltid prioriteras före jaget.
Genom stort  engagemang i sina medarbetare har de med gemensamt coachande ledarskap i framkant lyckats att skapa en kultur med betydande konkurrenskraft.

Tip a friend