GCP-projekt: Matsvinn

Vad kan dagligvaruhandeln göra för att minska matsvinnet i hushållen? Och vad kan restauranger och offentliga kök göra för att minska svinnet från måltiderna utanför hemmet? Just nu pågår en branschdialog för att identifiera möjligheter för samverkansprojekt kring matsvinn mellan stad och näringsliv.
matsvinn
Färgbox

Fakta: 
Ungefär 20 procent av den mat som serveras i stordriftskök som till exempel restauranger, hotell och offentlig sektor hamnar i avfallet i stället för i folks magar. Det är ett jätteproblem, inte bara då det slukar både pengar och resurser utan också för att det påverkar klimatet; matproduktion och matavfall är i dag den tredje största källan till koldioxidutsläpp. Göteborg och Västra Götalandsregionen har satt som mål att halvera sitt matsvinn fram till 2030.

Just nu pågår en branschdialog för att identifiera möjligheter för samverkansprojekt kring matsvinn mellan stad och näringsliv.
Branschdialogen genomfördes som ett innovationslabb, och du läser mer om det här >>

Intresserad av att delta:
kontakta Anastazia Kronberg, projektledare för Gothenburg Climate Partnership.

 

Tip a friend