Bygg dina kunskaper om Kina - följ med på delegationsresa

söndag 10 november - 16 november 2019

15:00 - 17:00

Business Region Göteborg arrangerar tillsammans med Fordonskomponentgruppen FKG, Energimyndigheten, Vinnova och Business Sweden en delegationsresa till Kina i november. Vi öppnar dörrarna till flera viktiga aktörer såsom institut, innovationscenter, internationella samverkansprogram och företag i Shanghai och Shenzhen. Vi hoppas du vill följa med!
Bygg dina kunskaper om Kina - följ med på delegationsresa

Resan börjar med tre dagar i megastaden Shanghai, sedan åker vi med söderut för att avsluta i Shenzhen, staden som blivit känd för sin innovativa start-upp scen. Programmet bjuder på möjligheter att:

  • Bygga kunskap kring utvecklingen i Kina inom fordons- och transportbranschen, om Kinas infrastruktursatsningar, elektrifieringen inom fordonsindustrin och utsikterna/utvecklingen för telekom samt om relationen till Kinas femårsplan och långsiktiga ambitioner.
  • Bygga kunskap och kontakter om hur du etablerar och verkar i Kina som marknad eller utvecklar din affär med kinesiska bolag.
  • Vara del av en delegation från Sverige som erbjuder kompetens och teknologier till Kinesiska bolag.
  • Nätverkande med övriga deltagare och möjligheter att knyta nya kontakter och affärsrelationer med kinesiska företrädare och företag.
  • Tillsammans med Vinnova förstå de redan uppbyggda forskningsmöjligheterna med kinesiska transport/ forsknings myndigheten MOST
  • Ta del av erfarenheter från svenska bolag med verksamhet i China

Mellan 5-10 november pågår Shanghai China International Import Expo för den som på eget initiativ vill besöka mässan. För information om mässan klicka här >> 

Kortfattat program
Kina är fortsättningsvis ett stort fordonsland med fokus på den nya mobiliteten, elektrifiering, autonom körning och uppkopplade fordon. Att vara närvarande och förstå både hot och möjligheter är nödvändigt för svensk industri. Vi kommer som en delegation att besöka intressanta företag och myndigheter. Dessa besök är väldigt svåra att arrangera som enskilda bolag och svensk fordonsindustri har ett högt anseende i Kina. 

Besöken kommer att vara uppdelade på Shanghai där många fordonsbolag har huvudsäte och i Shenzhen som är Kinas ”digitala vagga”. I Shenzhen finns även BYD som är ett av de mest framgångsrika elfordonsbolag (bil och buss). Mellan 13-17 november arrangeras också Shenzhen High Tech Fair. 

Uppehälle och resekostnader
Detta står deltagarna själva för. Till detta kommer en mindre kostnad för själva programmet. Vi kommer hjälpa till med samordning av hotell och transporter inom Kina.

Vinnova erbjuder resebidrag till SMF 
Små och medelstora företag (SMF) kan söka resebidrag. Resebidraget är en schablon på 25,000: - för att täcka kostnaden för flygresatur och retur samt boende för en person under de aktuella dagarna. Flyg och boende bokas på egen hand. Redovisning av verkliga kostnader sker efter avslutad resa. Kontakta Birgitta Boman för att få formulär för resebidrag. birgitta.boman@vinnova.se

Kortfattat hålltider
Programmet startar kl 15.00 söndagen den 10 nov i Shanghai och slutar på kvällen lördagen den 16 november i Hongkong.

Däremellan kommer vi besöka företag och organisationer både i Shanghai, Shenzhen och Hongkong. Transporter inom Kina sker med buss och tåg.

Var hittar jag mer information (löpande uppdatering)?
Länk till BRGs pdf (uppdateras kontinuerligt) samt på FKGs webb

Då antalet platser på delegationsresan är begränsat, är det först till kvarn som gäller.

Anmälan 
Skickas till peter.bryntesson@fkg.se (uppge namn, titel, företag, emailadress, telefon)

Det går även bra att kontakta per.osterstrom@businessregion.se, 
alternativt ulf.landin@businessregion.se för mer information
 

Varmt välkommen att följa med till Kina!

Anmälan

The date for this activity has passed.

Tip a friend