Frukostseminarium: Utmaningar i fordonsindustrin

Business Region Göteborg

Östra Hamngatan 5

torsdag 16 maj 2019

07:30 - 09:30

Fordonsindustrin står inför stora förändringar, det står alldeles klart. Vill du veta vad det innebär kommer du till oss på Business Region Göteborg och lär dig om branschens transformation och hur ditt företag kan dra nytta av att befinna sig mitt i ett av Europas starkaste fordonskluster.
Frukostseminarium – Utmaningar i fordonsindustrin

Den svenska fordonsindustrin har sitt hjärta i Göteborgsregionen. Här finns hela näringskedjan från forskning och utveckling till tillverkning och produktion. Med unika test- och demomiljöer och bredd- och spetskompetens utvecklas nya produkter och tjänster för framtidens mobilitet för person- och godstransporter. Med över 25.000 direktanställda inom fordonsindustrin och därtill närmare 10.000 konsulter kopplade till branschen, samt underindustrier, rankas Göteborgsregionen ur europeiska mått som ett av de mest framstående fordonsklustren i Europa.

Branschen står nu inför en enorm transformation med ökad grad av elektrifiering, automatisering och digitalisering, med ökad grad av uppkoppling och telematiktjänster och nya intäktsströmmar.

Per Österström, vår expert på transporter och fordon, kommer denna morgon att berätta om några stora satsningar och internationella investeringar som görs i Göteborg, samt lyfta fram några av de initiativ som kan bidra till att just ditt företag hittar nya samarbeten, affärsrelationer eller utvecklar ditt erbjudande.

Vem kan gå?
Detta seminarium riktar sig till företagare som deltar i tillväxtprogrammet Expedition Framåt. Två personer från varje företag kan gå, antalet platser är begränsat.

Vi tillämpar en no-show-avgift på 200 kr/person om du inte dyker upp.

Notera att vi kan komma att dokumentera aktiviteten med foto och/eller film för att eventuellt publicera materialet i någon av våra offentliga kanaler vid ett senare tillfälle.

Anmälan

The date for this activity has passed.

Tip a friend