Internationell kompetens - nyckeln till er utveckling!?

Västsvenska Handelskammaren

Parkgatan 49, Göteborg

måndag 20 november 2017

15:00 - 17:00

Att hitta rätt personer för att kunna utveckla sin verksamhet är en ökande utmaning för såväl stora och etablerade företag som för nya snabbväxande bolag. Den globala konkurrensen om kompetens ökar och det blir allt viktigare att vara en attraktiv arbetsgivare men också att verka i en attraktiv region.
Internationell kompetens - nyckeln till er utveckling!?

Oavsett om ni endast tänkt tanken att rekrytera någon från ett annat land eller om det är en viktig del i er kompetensförsörjningsstrategi, så är detta ett tillfälle ni inte får missa!

Få svar på exempelvis:

  • Varför ska jag rekrytera internationell kompetens? Vad kan det tillföra mitt företag?
  • Vad är det senaste kring arbetstillståndsprocessen hos Migrationsverket?
  • Hur fungerar processen vid internationell rekrytering och vad behöver jag tänka på?
  • Hur kan jag som arbetsgivare dra nytta av en attraktiv region? Vilken hjälp finns att tillgå?

Programpunkter:

  • Greger Malmström, ansvarig för tillståndsprocesser på Migrationsverket, presenterar satsningar på arbetstillstånd. Vad har genomförts under 2017? Vad innebär det för er som arbetsgivare? Vad är på gång framöver? Detta är också ett tillfälle att lyfta fram era behov.
  • Möt Emma Rozada och Noel Braganza från The Techno Creatives, ett lysande exempel på en arbetsgivare som rekryterar kompetens från jordens alla hörn för att skapa starka team. Här får ni lyssna både på arbetsgivarens perspektiv genom Emma och den anställdes perspektiv genom Noel.
  • Catarina Böös, Director Global mobility på PwC, ger konkreta tips kring skatt och arbetsrätt kopplat till internationell kompetens.
  • Peter Karansci, rådgivare Eures, Arbetsförmedlingen och Michael Klockljung beslutsfattare på Migrationsverket förklarar processen när man rekryterar personer från ett annat land och vilken hjälp som finns att få.
  • Vi presenterar initiativet Move to Gothenburg och hur ni som arbetsgivare kan engagera er och dra nytta av det som utvecklas.

Efter programpunkterna finns möjlighet att träffa Migrationsverket, Eures (Arbetsförmedlingen), PwC och Move to Gothenburg för att ställa specifika frågor och få rådgivning.

Seminariet hålls på svenska men med engelska inslag och är kostnadsfritt. 

Eventet arrangerades av Move to Gothenburg.

För mer information kontakta Helen Bairu, etableringsrådgivare på Business Region Göteborg och projektledare på Move to Gothenburg >>

Anmälan

The date for this activity has passed.

Tip a friend