OffshoreVäst årskonferens 2018

Waterfront Hotell

onsdag 17 oktober 2018

10:30 - 18:00

Business Region Göteborg i samverkan med OffshoreVäst
offshore konf 1880

Andra veckan i oktober medverkar Business Region Göteborg på OffshoreVästs årskonferens. I fokus står smart utveckling i extrema miljöer vilket bland annat inkluderar ett gemensamt Trend Jam för att diskutera aktuella trender. Detta är en del av ett europeiskt samarbetsprojekt, Periscope.

Vår samarbetspartner OffshoreVäst anordnar 17 oktober en heldagskonferens med temat ”Smart utveckling i extrema miljöer”. I fokus på programmet står bland annat RAN – Sveriges första autonoma undervattensfarkost. Dessutom kommer SMHI att finnas på plats för att presentera sitt arbete med mätningar till havs och du får även en inblick i pågående projekt och tidigare arbeten inom OffshoreVästs innovationsmiljö, inklusive en presentation från Seatwirl – framtidens vindkraftverk.

Som en av programpunkterna kommer Business Region Göteborg tillsammans med OffshoreVäst att anordna en spännande workshop inom ramen för EU-projektet Periscope. Vi diskuterar gemensamt morgondagens trender och aktuella utmaningar vilka kommer att ligga till grund för kommande projekt och innovationer.

Låter detta intressant?

Årskonferensen går av stapeln den 17 oktober och äger rum på Waterfront Hotell i Göteborg. Konferensen är kostnadsfri för OffshoreVästs medlemmar och speciellt inbjudna. Är du inte medlem men vill bli speciellt inbjuden? Kontakta Alexander.hertzberg@ri.se

Om OffshoreVäst:

Innovationsplattform som grundades 2013 och leds av RISE. Ett 70-tal aktörer från svenska offshoresektorn bildar tillsammans det konsortium som gemensamt arbetar för att möta morgondagens utmaningar. I huvudfokus står framförallt omställningen till förnybara energikällor från hav och vind genom nya innovationer samt utvecklingen av svensk industri i offshoresektorn. Läs mer på offshorevast.se!

 

Rise BRG

periscope EU

 

Anmälan

The date for this activity has passed.

Tip a friend