Skapa möjligheter med PSD2!

Swedbank

Swedbank, Södra Hamngatan 27, Göteborg

torsdag 28 september 2017

16:00 - 18:00

Nya politiskt styrda regler och ständigt förändrade kundbeteenden driver fram nya banktjänster? Denna eftermiddag får vi höra mer om hur banker världen över kan dra nytta av det.
Skapa möjligheter med PSD2!

Både banker, finansiella institutioner och företag står inför flertalet svåra utmaningar när nya politiskt styrda regler och ständigt förändrade kundbeteenden växer fram. PSD2 är ett EU-direktiv som bl.a. tvingar bankerna att öppna upp banksystemen och erbjuda externa parter att, med kundens godkännande, initiera betalningar och hantera konton. 

PSD2 täcker Europa men vi ser liknande regler växa fram runt om i världen. Hur bemöter olika banker detta och hur kan man dra nytta av detta direktiv och skapa något positivt? Framtidens banktjänster kommer utvecklas genom samarbete och partnerskap och för de med innovativ drivkraft så öppnar sig helt nya affärsmöjligheter!

Tid: 28 september kl 16:00-18:00
Plats: Swedbank, Södra Hamngatan 27, Göteborg
Efter seminariet bjuder vi på enklare förtäring och det finns utrymme för mingel.

Detta seminarium riktar sig till dig som jobbar med Treasury och Credit Management.

Program:
Lars-Åke Edenfeldt, Danske Bank/Bankföreningen, ger oss en introduktion till regelverket. Henrik Crone, Virtusa, ger oss insikt i nya affärsmöjligheter. Collectors nya VD Liza Nyberg berättar för oss om hur man ser på PSD2 som en möjlighet för sin affärsutveckling.
Panel:
Liza Nyberg, VD, Collector Bank
Susanne Stenborg, Manager Treasury Settlements, Volvo Car Coperation
Maria Uhlin, Head of Treasury, Stena Metall
Henrik Crone, Head of Fintech Lab, Europé, Virtusa
Lars-Åke Edenfeldt, Head of Cash Management Operations, Danske Bank/Bankföreningen

Moderator:
Truls Gustafsson, Cash Advisor, Swedbank

Välkommen!         

Färgbox

Frukostseminariet arrangeras av FinansKompetensCentrum som är ett professionellt finansnätverk som förser medlemmarna med kunskap, kontakter och inspiration. Det gör vi genom att arrangera seminarier med aktuellt innehåll och relevans för våra medlemmar. Vi jobbar i nära samarbete med Handelshögskolan och har därmed också tillgång till den nyaste forskning. Föreningen är öppen för företag, förvaltningar, högskolor/universitet och andra, som har intresse av att utveckla Göteborgs finansiella kompetens.

Genom att skapa mötesplatser för finansbranschen och vara lyhörd för aktuella ämnen och trender, bidrar FinansKompetensCentrum till att stärka det finansiella klustret i Göteborgsregionen. FinansKompetensCentrum stödjer och påverkar utvecklingen av den finansiella kompetensen i regionen, vilket är en förutsättning för ett hållbart och livskraftigt näringsliv. Business Region Göteborg driver FinansKompetensCentrum, som du kan läsa mer om här; www.finanskompetenscentrum.se

   

Anmälan

The date for this activity has passed.

Tip a friend