Svar Direkt Extra, webbinarium om arbetsrätt: Coronakrisen och dess påverkan på småföretag

Online

fredag 3 april 2020

09:00 - 10:45

Sveriges företag upplever just nu en väldigt svår situation och då information förändras dagligen bjuder vi in till ett extrainsatt webbseminarium med expert från arbetsgivarorganisationen Almega. Du får viktig information kring arbetsrätt och kan även ställa konkreta frågor.
Svar Direkt Extra, webbinarium om arbetsrätt: Coronakrisen och dess påverkan på småföretag

Coronakrisen och dess effekter har spridit sig hastigt över världen och för nästan alla företag har det inneburit stora påfrestningar. Vilka är konsekvenserna för företagen och personalen och på vilket sätt kan regeringens omfattande stödpaket hjälpa i denna utsatta situation?

Almega

Arbetsrättsjuristen Per-Niclas Aurell från Almega tar oss igenom en mängd frågeställningar under detta kostnadsfria och digitala Svar Direkt Extra.
 
Områden och ämnen vi går igenom:

  • Vad gäller på arbetsplatsen?
    Vad kan och måste företaget göra på arbetsplatsen? Har vi rätt att beordra hemarbete och vad gäller i så fall? Vad händer när en medarbetare är smittad?
  • Regeringens åtgärdspaket
    Vad är korttidsarbete och vad krävs för att kunna införa det? Vilka regler gäller för bolag med respektive utan kollektivavtal? Vad innebär korttidsarbete/permittering för mitt företag. Tisdagen den 7 april finns stöd för korttidsarbete att söka hos Tillväxtverket.
  • Övriga åtgärder
    Uppsägningar, rätt att ”tvinga ut” semester mm.

Företagare i Göteborgsregionen kan anmäla sig till detta kostnadsfria webbinarium, livelänken skickas ut en timma innan, klockan 08:00 på fredag.

Webbinariet drar igång klockan 09:00, fredagen den 3 april, och håller på till cirka 09:45 då vi öppnar för en frågestund via skriven chatt som håller på i en timma.

Välkommen!

Anmälan

The date for this activity has passed.

Tip a friend