Svar Direkt: Få koll på EU:s nya dataskyddsförordning

Business Region Göteborg

Norra Hamngatan 14, Göteborg

torsdag 31 augusti 2017

08:30 - 11:00

Den 25 maj 2018 smäller det. Då ersätts nämligen nuvarande personuppgiftslagen (PUL) med den nya dataskyddsförordningen. Har du som driver företag inte koll på vad den här förändringen innebär är det hög tid att du får det nu. Välkommen till ett Svar Direkt som ger dig koll.
Svar Direkt: Få koll på EU:s nya dataskyddsförordningen med Expedition Framåt vid Business Region Göteborg.
Matilda Sjölin, Attorney, Alektum Group Legal ger dig all den kunskap du behöver inför nya dataskyddsförordningen. Foto: Alectum Group Legal

Den 25 maj 2018 sker en mycket viktig förändring när det gäller personuppgiftsbehandling. Då ersätts nämligen nuvarande personuppgiftslagen (PUL) av den nya europeiska dataskyddsförordningen. Det innebär att reglerna om personuppgiftsbehandling skärps och att nya krav införs.

Därför är det väldigt viktigt att alla företag och organisationer kartlägger sin personuppgiftsbehandling och anpassar den till den nya förordningen. Sanktionsbeloppet vid överträdelser höjs också kraftigt om man inte följer förordningen; upp till 4% av den globala omsättningen eller 20 miljoner euro, vilket är ytterligare en anledning att få koll på vilka förändringar som väntar.

Vid dagens Svar Direkt träffar du Matilda Sjölin, Attorney vid Alektum Group Legal. Hon går igenom den nya dataskyddsförordningen och du kan som brukligt ställa alla dina frågor under föreläsningen, och således få svar direkt av Matilda Sjölin.

Förmiddagens hålltider
8:30 Start
9:30 - 10:00 Fika och mingel
11:00 Avslutning

Hjärtligt välkommen till en lärorik förmiddag!

Svar Direkt är en föreläsning i paneldiskussionsformat som ger möjlighet att ställa frågor. Svar Direkt ges endast för VD, företagsledare eller dig i ledande befattning i företag som deltar i tillväxtprogrammet Expedition Framåt vid Business Region Göteborg.

Svar Direkt ingår i deltagaravgiften för Expedition Framåt. Ni har möjlighet att gå två personer från företaget. Antalet platser är begränsat.

Vid avbokning mindre än 24 timmar innan föreläsningen tillämpar vi en avgift på 500 kr.

Häng med oss på tillväxtresan!

  • Tillväxtprogrammet Expedition Framåt är ett individuellt anpassat program som ger små och medelstora företag i Göteborgsregionen kraft att växa och realisera sin fulla potential.
  • Vi utgår från ditt företags behov och tillför kunskap och kontakter som öppnar för nya möjligheter längs hela tillväxtresan.
  • Arbetet sker efter en väl beprövad modell och mätningar visar att de företag som deltar i Expedition Framåt utvecklas upp till 20% bättre än jämförbara konkurrenter.
  • Drivs av Business Region Göteborg.

Här kan du läsa mer om tillväxtprogrammet Expedition Framåt >>

Tillväxtresan.se - här hittar du inspiration, information och berättelser från verkligheten från företagen som deltar i tillväxtprogrammet Expedition Framåt.

Anmälan

The date for this activity has passed.

Tip a friend