Webbinarium: Nätverksmöte arbetsmarknadsintegration

Online

onsdag 17 juni 2020

08:15 - 09:45

Vi befinner oss mitt i en pandemi som fått djupt tragiska mänskliga konsekvenser. Världsekonomin är omkullkastad och många företag kämpar för sin överlevnad. Arbetslöshetssiffrorna stiger och de som tidigare stått långt ifrån arbetsmarknaden hamnar allt längre bort från arbete och egenförsörjning. Nu om någonsin är samarbete mellan alla delar av samhället det enda sättet att möta våra gemensamma utmaningar.
Nätverksmöte arbetsmarknadsintegration

Hur driver man arbetet med social hållbarhet i en världskris? 

Nu välkomnar vi både tidigare och nya deltagare till ett webbseminarium för nätverket för arbetsintegration.

Webbinariets innehåll:
I webbinariet diskuterar vi frågor som; Hur läget ser ut just nu och vad vågar vi hoppas på, på kort och längre sikt? Hur har vi arbetat oss igenom tidigare kriser? Var kommer jobben att finnas framåt och hur ställer vi om i regionen? Hur kan vi stärka vikten och värdet av att upprätthålla arbetet med social hållbarhet i dessa tider?

Vi får en summering av rapporten Hur har corona påverkat företags hållbarhetsarbete? Och vi kommer att diskutera hur vi tar arbetet vidare i vårt nätverk för arbetsintegration, vilka idéer och ljusglimtar vi ser i vårt arbete och hur vi tillsammans kan stärka varandra och orka blicka framåt.

Deltar gör:
- Anna-Lena Wakenius, Enhetschef VO Arbetsgivare, Arbetsförmedlingen
- Bengt Forsling, chef LO-distriktet i Västsverige och ordförande för Göteborgsregionens kompetensråd
- Dominika Machek, projektledare CSR Västsverige
- Johan Trouvé, VD Västsvenska Handelskammaren
- Patrik Andersson, VD Business Region Göteborg

Det blir även panelsamtal med möjlighet att ställa frågor.

När: 17/6 kl. 08.15-09.45
Var: Online (länk kommer i ett separat utskick)

Varmt välkommen! 

Business Region Göteborg, CSR Västsverige, Göteborgs Stad - Arbetsmarknad och Vuxenutbildning, Volvo Car Corporation och Västsvenska Handelskammaren.

Nätverket för arbetsmarknadsintegration är en del initiativet ”Tillsammans river vi murarna” där Business Region Göteborg arbetar för att göra det enklare för företag och organisationer att bidra till ett socialt hållbart Göteborg. Nätverket träffas tre-fyra gånger per år.

Nätverket drivs av Business Region Göteborg, CSR Västsverige, Göteborgs Stad - Arbetsmarknad och Vuxenutbildning tillsammans med Västsvenska Handelskammaren och Volvo Car Corporation. Läs mer här >>

Anmälan

The date for this activity has passed.

Tip a friend