Article image
Corona info

Coronaviruset och Göteborgsregionens näringsliv

Coronaviruset påverkar näringslivet i Göteborgsregionen på flera sätt och företagare möter nu olika typer av utmaningar till följd av viruset. Vi på Business Region Göteborg erbjuder därför extra rådgivning till regionens företagare. Vi håller oss löpande uppdaterade på olika stödpaket samt har kunskap och kontakter som kan vara till hjälp i olika typer av konkreta utmaningar. Vår ambition är att hjälpa dig som företagare att hitta rätt bland de stöd och möjligheter som finns – Tveka inte att höra av dig! 

Main content
 • Företagslotsen Extra – Rådgivning för företagare
  Med anledning av rådande situation har vi utökat erbjudandet hos Göteborgs Företagslots och Företagsakuten. Med extra bemanning på telefon och e-post välkomnar vi alla företagare i Göteborgsregionen till Företagslotsen Extra där vi erbjuder rådgivning och stöttning på olika sätt. Vi kan inte erbjuda några ekonomiska bidrag men är uppdaterade på de nationella stödpaketen och vilka andra möjligheter som finns till ekonomisk hjälp. Företagslotsen Extra nås på telefon: 031- 365 00 65 och epost: Foretagslotsen.Extra@businessregion.se vardagar 8-16.
   
 • Gör en beredskapsplan
  I samtalen med Företagslotsen Extra brukar den första rekommendationen vara att göra en beredskapsplan med sin revisor eller annan ekonomisk kunnig person. Vi har samlat några av lotsarnas vanligaste frågor i en lista ”Beredskapsplan för företagare”.  Det handlar inte om en heltäckande plan men tipsen bör ge dig som företagare en grund inför samtalet med oss och inför ditt nästa steg.
   
 • Verksamt.se – Samlad myndighetsinformation för företagare 
  Verksamt.se har samlat information från myndigheter, som är viktig för dig som företagare att känna till i samband med det nya coronaviruset och sjukdomen covid-19. Sidan uppdateras ofta och är en resurs som vi hänvisar till ofta och dessutom gärna guidar dig igenom. 
   
 • Rådgivning kring EU-finansiering och regler
  Vi erbjuder också kostnadsfri rådgivning och information om EU-finansiering och regler samt förmedling av internationella affärspartners. Kanske kan vi till exempel hjälpa dig att hitta andra samarbetspartners, distributörer och underleverantörer i Europa om du har problem med befintliga på grund av Corona, läs mer här.
  Se kontaktinformation här >>

   
 • Göteborgs Stads åtgärder för företagare
  Nu införs ett antal åtgärder i de delar där staden på olika sätt möter företag för att därigenom stödja och underlätta för verksamheten. Åtgärderna riktar sig i första hand till små och medelstora företag i de branscher som är mest drabbade just nu och det handlar dels om att bidra till att förbättra företagens likviditet, dels om att bidra till ökad försäljning. Här är listan med åtgärder samt kontaktuppgifter dit företagen kan vända sig med frågor. 
   
 • Göteborgsregionens kommuners åtgärder för företagare
  Flera av kommunerna har liksom Göteborgs Stad tagit fram stödåtgärder för företagare samt samlat information och hänvisningar som kan vara användbara för dig som företagare. Här hittar du länkar till respektive kommuns näringslivsinformation med anledning av coronavirusets effekter. 

 
Har du som företagare synpunkter, tankar, idéer eller önskemål kring den hjälp som erbjuds så är du välkommen att höra av dig till oss. Vi tar med oss detta i framtida justeringar för att på bästa möjliga sätt kunna hjälpa dig som företagare. Informationen på denna sida uppdateras löpande och finns även översatt till engelska, tipsa gärna.  

Print this page:

Tip a friend