Article image
Future Skills

Future Skills: Olika branscher, olika utmaningar

Under Gymnasiedagarna är det premiär för Future Skills, en arena där unga får möjlighet att träffa företag, branscher och utbildare. Måleriföretagen i Väst och HiQ är två aktörer som är med. Båda letar arbetskraft men utmaningarna skiljer sig åt. 

Main content

Om man ska hårdra en smula: är du femton år vet du vad dina föräldrar arbetar med och vad en polis eller bagare gör. Yrkeslivets bredd och möjligheter i övrigt är emellertid ganska luddigt för de flesta. Detta är bakgrunden till Future Skills som äger rum parallellt med Gymnasiedagarna på Svenska Mässan i dagarna tre. Här ska niondeklassare få inblick i olika branscher, få prova på olika yrken, lära sig mer om var jobben kommer finnas i framtiden och få bättre möjligheter att göra välgrundade studie- och yrkesval. Även gymnasieelever, arbetssökande och vuxen- och SFI-studenter är välkomna till Future Skills.

Närmare 50-talet organisationer, företag och branschrepresentanter kommer vara på plats i Svenska Mässan. Två av dessa är HiQ, som tillsammans med Sigma representerar teknikkonsulterna, samt Måleriföretagen i Väst.

Image
Future Skills

Högst upp i ett av de gamla tegelhusen i Lorensbergs villastad sitter Maria Jönsson under snedtaken och förbereder för Future Skills. Hon arbetar på bransch- och arbetsgivarorganisationen Måleriföretagen i Väst och är informationsansvarig på Sätt färg på Göteborg, ett sysselsättnings- och integrationsprojekt för att skapa fler arbeten för unga målare och hjälpa arbetslösa att komma in i arbete. Man vänder sig till arbetslösa killar och tjejer mellan 19 och 24 år som vill testa på målaryrket. Deltagarna i projektet erbjuds kvalificerad handledning, möjlighet till utbildning – och chans till ett riktigt jobb.

Man ville göra ett socialt projekt och försöka ge människor en andra chans. I måleribranschen kanske det inte gör så mycket om du inte har VG i geografi eller matte, man har kunskapen i händerna istället. Och har man bara viljan går det att göra väldigt mycket inom måleribranschen och man får chansen att lära sig av kunniga målare, säger Maria Jönsson.

Som deltagare i Sätt färg på Göteborg får man testa på måleriyrket i tre månader och göra de vanliga sakerna – spackla, riva tapet, måla fönsterkarmar och väggar och göra utvändigt måleri, men också pröva mer dekorativt måleri. Känner man efter de här tre månaderna att måleriyrket verkar intressant kan man gå in i vuxenutbildning som pågår i sju till nio månader. Den består av en del teori men mest företagsbelagd praktik. Efter det får du en lärlingsbok och kan gå ut och jobba. Man är inskriven på arbetsförmedlingen och får aktivitetsstöd under utbildningstiden.

Vi rekryterar ungdomar i hela Göteborg men med fokus på stadsdelar som har väldigt hög arbetslöshet, säger Maria Jönsson.

Bakom Sätt färg på Göteborg finns står förutom Måleriföretagen även Göteborgs Stad, Göteborgs 400-årsjubileum 2021, Framtidenkoncernen, Arbetsförmedlingen, AkzoNobel, Arvsfonden och EU.

Så vi når ut brett i staden. Sedan har vi våra egna kanaler och vi försöker vara ute mycket lokalt i områden som Hammarkullen, Angered och Gamlestaden. Vi ser till att besöka fritidsgårdar, ungdomsverksamheter, mingel, nätverksträffar och lokala föreningar. Då får vi också reda på var i stadsdelen behovet av färg är som störst och kan måla en jättetråkig vägg som ett roligt event vilket ofta ger området ett lyft.

Vid sidan av den sociala dimensionen finns det en annan krass verklighet bakom Sätt färg på Göteborg – måleribranschens svårigheter att nyrekrytera.

Många unga människor tänker inte på målare som ett yrke i dag, det är andra inneyrken som drar. Både ungdomar och föräldrar har nog en förutfattad bild av hur jobbet ser ut. Visst är det ett fysiskt arbete men spektrat är brett. Vissa företag arbetar med nybyggen eller underhåll av lägenheter och vissa med dekorativa arbeten som att renovera kyrkor och äldre fastigheter. Därför är det så bra med Future Skills att man inte bara står i en monter och pratar om yrket utan vi visar faktiskt upp det. Vi kommer exempelvis låta ungdomar testa att spackla. Alla målare vet att det är ganska svårt att spackla bra men gör man det rätt sparar det väldigt mycket tid.

Om det kommer en 15-åring och frågar varför hen ska bli målare – vad svarar du då?

Då svarar jag att det är ett smart val av yrke som du alltid kommer att kunna återvända till. Efterfrågan är stabil och om den långa akademiska vägen inte är något för dig så är måleriyrket ett utmärkt alternativ som också ger karriärmöjligheter.

Image
Future Skills

Från en takvåning till en annan förflyttar vi oss till HiQ:s kontor på Norra Hamngatan i Göteborg. Tillsammans med Sigma Technology representerar HiQ teknikkonsultbranschen på Future Skills. HiQ:s kontor i Nordstan är ett av fyra kontor i Göteborg, varav två föga överraskande ligger på Lindholmen.

Självklart finns vi där många av våra kunder finns, säger Maria Dahlberg, HR-ansvarig på HiQ i Göteborg.

På tekniksidan har HiQ många konsulter på plats ute hos sina kunder som representeras av alla typer av branscher och bolag som på ett eller annat sätt använder teknik i sina produkter och processer. Några exempel är fordonsindustrin, flyg- och transport, telekom, bank- och finans och läkemedelsbranschen. En stor del av HiQ:s verksamhet inom IT-området handlar om webbapplikationsutveckling, utveckling av appar, virtual reality-lösningar, affärsutveckling och digital transformation.  

– Många av våra medarbetare är civilingenjörer, systemvetare eller civilekonomer, men i bolaget hittar vi många roller med helt andra studiebakgrunder, till exempel hos projektledare, art directors, kreatörer, kommunikatörer, affärsutvecklare, sociala media-strateger och copywriters. Alla med olika bakgrund och bevis på att det finns många praktiska utbildningar man kan gå för att komma nära tekniken, säger Maria Dahlberg.

Varför är ni på Future Skills?

– Ett enkelt svar är att det är viktigt. Våra kunder befinner sig både inom den offentliga sektorn och det privata näringslivet och vi har ett stort engagemang, inte bara i den konkreta affären, utan även i regionens utveckling och hur vi ska få unga människor att vilja söka sig till vår bransch. Vi vill tidigt skapa ett intresse och engagemang för teknik, IT, design och kommunikation, något som vi upplever att skolan behöver hjälp med. De gör vad de kan, men vi inom branschen behöver också engagera oss. Future Skills är därför en bra arena för oss att medverka på.

HiQ verkar i en sektor där man inte behöver slåss mot samma fördomar om yrket som Maria Jönsson uppe på Måleriföretagen Väst måste göra – att ta hissen upp till jobbet på något av HiQ:s kontor är för många förmodligen ett kvitto på att man har ett arbete med en hyfsat stor dos status och cred. Men det innebär inte att inte även HiQ måste ligga i för att hitta rätt kompetens.  

– Jodå, den utmaningen har alla i branschen. Det finns många aktörer som det också går bra för och alla försöker attrahera samma typ av kompetens. Därför engagerar vi oss till exempel i den regionala satsningen Move to Gothenburg, som bland annat Business Region Göteborg och Västsvenska Handelskammaren håller i, för vi ser att vi behöver bli bättre på att locka hit utländsk kompetens och talang. För att göra det måste vi göra hela regionen attraktiv, inte bara våra arbetsplatser.

En sak är att attrahera talang utifrån, en annan att attrahera unga killar och tjejer som tycker det är spännande med datorer och då inte bara de som lockas av webbdesign.  

– Det gäller att få bort det här med att man bara sitter och kodar och att teknik är fyrkantigt. Det är en utmaning att visa att man kan göra så mycket olika saker i den här branschen – och att man är med och påverkar så otroligt många andra branscher.

Hur bryter man igenom ungas ofta grunda kunskaper om vilka yrken som finns och hur de ser ut?

– Jag tror att det handlar om att visualisera sådant som unga kan förstå och ta till sig. Med hjälp av filmer och prototyper kan vi berätta vilka spännande bolag och produkter vi i branschen får möjlighet att arbeta med. Självklart berättar vi att vi varit med och utvecklat appen Swish, tänket och tekniken bakom robotarna i restaurangen i Lego House, appen Car Pay, Göteborgs Stads parkerings-app och mycket annat nu när vi är här på Future Skills. Det är lättare att väcka nyfikenhet och intresse med handfasta exempel. Jag vet också till exempel att Sigma Technology har en plan på att ta med en modell på en självkörande bil till Svenska Mässan.

Maria Dahlberg tänker att man tidigt borde försöka skapa intresse för eftergymnasiala yrkeshögskoleutbildningar, alla behöver inte nödvändigtvis gå på Chalmers eller Handels. 

– Och man är inte misslyckad om man inte kommer in på de traditionella programmen och skolorna. Det finns så många möjligheter med praktiska program som är tillgängliga för den som inte fått tillräckligt höga poäng i gymnasiet. Det viktiga är ett engagemang, driv och vilja att lära. Jag tror dessutom att många av oss föräldrar lever kvar i gammalt tänk och har förutfattade meningar om saker och ting när det gäller utbildningar och yrkesval. Tekniken möjliggör och skapar fler och fler nya roller och yrken som inte fanns förr.

Färgbox

Fakta Gymnasiedagarna och Future Skills

Future Skills är ett samarbete mellan GR, Business Region Göteborg, Näringslivsgruppen på Göteborg & co, Västra Götalandsregionen och Arbetsförmedlingen.

Gymnasiedagarna är en årlig informations- och vägledningsmässa och Göteborgsregionens mötesplats för blivande gymnasieelever, utbildningsanordnare och representanter för arbetslivet.

2017 äger Gymnasiedagarna och Future Skills rum den 10-12 oktober på Svenska Mässan.

 

Print this page:

Tip a friend

Bottom content