Article image
Många byggprojekt pågår samtidigt och det påverkar framkomligheten

Göteborgstrafiken i sommar

Göteborg står inför sitt största utvecklingssprång i modern tid. Staden ska växa med nära en tredjedel till 2035 och ge plats för 150 000 nya göteborgare, 80 000 nya bostäder och nya arbetsplatser. Många stora byggprojekt pågår samtidigt och det påverkar framkomligheten.

Main content

Från och med 17 juni händer det mycket i Göteborgstrafiken. Då inleds flera arbeten med potential att påverka sommartrafiken i Göteborg. En del är normalt underhåll som sker under sommaren när trafiken tunnas ut, annat är större arbeten av mer ovanligt slag. Det vi främst vill flagga för är:

  • Underhållsarbete på Älvsborgsbron som pågår 17 juni – 15 september
  • Ändrade körvägar kring Centralen från och med den 17 juni
  • Spårarbete mellan Valand och Korsvägen som innebär att all spårvagnstrafik under denna sträcka är inställd mellan den 17 juni och 18 augusti

Trafik Göteborg

För att hålla dig uppdaterad om trafikläget och pågående byggnationer rekommenderar vi att du besöker www.trafikgoteborg.se. Här hittar du det mesta om trafiken i Göteborgsregionen. Du kan läsa om trafikläget just nu samt prenumerera på veckans trafik, nyhetsbrevet med trafikstörningar som kan vara bra att känna till för dig som är trafikant i Göteborg. Här hittar du också trafiken.nu med trafikinfo i realtid, Cykelplaneraren och Västtrafiks reseplanerare.

Print this page:

Tip a friend