Article video

Lindholmen – öppenhet, attraktivitet och en unik miljö

Hur kunde ett nedlagt varvsområde utvecklas till en ledande innovationsmiljö? Varför är den så unik och vad betyder den för Göteborgsregionens utveckling? Vi låter några röster berätta om nycklarna bakom Lindholmens framgång.

Pernilla Johansson, vice vd på Sigma Young Talent, pratar om öppenhetattraktivitet och en unik miljö.

Main content

Öppenhet

”Sigma IT Consulting är ett snabbt växande IT-konsultföretag och Sigma Young Talent är ett av Sigmas bolag som är specialiserade på unga talanger. Vi hjälper våra kunder med nyskapande lösningar och har gjort så sedan internets barndom. Det finns massor med bra idéer där ute på hur vi skulle kunna ta fram nya produkter och tjänster men många gånger har man som person inte möjlighet att utveckla dem vidare på egen hand.

Lindholmen är en självklar arena för Sigma att verka i. Vi flyttade hit tidigt så vi har fått se det här området växa och expandera vilket har varit väldigt kul. I dag är Lindholmen känt långt utanför Göteborgsregionen och många företag, forskare, organisationer och inte minst investerare söker sig till den fantastiska mix av aktörer som finns här. Känslan är att det verkligen är på Lindholmen det händer saker, det är här man vill vara.

Citat

Jag skulle vilja lyfta fram öppenheten som präglar så mycket av verksamheten här. Det är inte alldeles självklart att en sådan öppenhet uppstår bland konkurrerande bolag men på Lindholmen är den slående.

Jag skulle vilja lyfta fram öppenheten som präglar så mycket av verksamheten här. Det är inte alldeles självklart att en sådan öppenhet uppstår bland konkurrerande bolag men på Lindholmen är den slående. Jag tror att det delvis bottnar i alla de företag på Lindholmen som brinner för teknisk utveckling och som vet att det ofta är genom öppet samarbete som nya tekniker och innovationskraft uppstår. Man behöver testa och hjälpa varandra med olika idéer, man klarar det inte på egen hand.

Öppenhet för mig handlar om att vi alla ska bidra till en bättre morgondag, något vi på Sigma försöker göra på många olika sätt. Ett sätt är just att sprida och dela kunskap med varandra, det bidrar till innovation. Här finns till exempel Lindholmen Open Day och en rad nätverk och forum som alla på olika sätt skapar kit mellan olika branscher.”

Attraktivitet

”Vi har en mängd bolag på Lindholmen som leder forskningen och utvecklingen. Dessutom finns här fantastiska möjligheter att samverka med Chalmers, IT-universitet och gymnasier. Det gör att det blir en väldigt attraktiv miljö att befinna sig i på så många sätt. Kanske är du student och vill komma nära arbetslivet, kanske är du ett bolag som nyligen startat upp och vill känna av gemenskapen och den samverkan som finns här, kanske är du ett internationellt företag som vill etablera sig här. Oavsett vad är Lindholmen arenan för dig och det är just den här blandningen som skapar Lindholmens attraktivitet. Det internationella intresset för Lindholmen är jättestort, vi har många investerare som vill hit – ta till exempel ett bolag som CEVT som bygger och investera mer och mer.

Citat

Vi har uppenbarligen hittat en ekvation för hur man kan skapa innovationskraft och samarbete som skapar både attraktivitet och mångfald.

Många förstår kanske inte vilken magnet Lindholmen är och hur detta kommer hela regionen till godo. Personligen känner jag en sådan extrem stolthet över det vi skapat tillsammans här. Vi har uppenbarligen hittat en ekvation för hur man kan skapa innovationskraft och samarbete som skapar både attraktivitet och mångfald och skulle verkligen behöva sprida än mer vad som händer här och hur vi bidra till Sveriges tekniska framtid.”

Unik miljö

”Jag känner inte till någon annan miljö med samma mångfald av människor som här på Lindholmen. Vi har lockat till oss investerar, anställda och forskare från jordens alla hörn. Lindholmen ligger mitt i Göteborg men atmosfären är sällsynt kosmopolitisk och det är en väldigt häftig känsla att vara här. Det är inte alls självklart att svenska är det givna språket längre – jag går till exempel på mängder av möten där det är engelska som gäller eftersom det här konceptet lockat till sig så mycket internationell kompetens. Det finns verkligen människor av alla nationaliteter och åldrar på Lindholmen.

Citat

Ungefär 90 personer har gått i våra talangprogram och alla har fått jobb ute hos kunderna. Och stärker ytterligare den unika miljön på Lindholmen.

Att jobba mot unga ligger oss extra varmt om hjärtat på Sigma Young Talent. Teknikutvecklingen går så fruktansvärt fort i dag och det du läste på Chalmers för två år sedan har många gånger företagen redan kommit vidare från. Vi har sett att det finns ett kunskapsglapp mellan det man läser i skolan och det som företagen behöver. Därför skräddarsyr vi talangprogram tillsammans med våra kunder. Vi rekryterar nyutexaminerade personer som vi hjälper till att vidareutbilda så att de får den specialistkompetens kunderna behöver, eller det jag brukar kalla hybridkompetens. Efter ett år har kunderna möjlighet att anställa vår personal. Ungefär 90 personer har gått i våra talangprogram och alla har fått jobb ute hos kunderna. Och stärker ytterligare den unika miljön på Lindholmen.”

Färgbox

Sigma Group

Sigma bildades 1986. I dag har koncernen över 3 000 anställda i elva länder inom sex affärsområden – Sigma IT Consulting, Sigma Technology, Sigma Connectivity, Sigma Industry, Sigma Civil och Sigma Software.

Bolaget Sigma Young Talent är specialiserat på att hitta talanger inom IT och tech som är i början på sin karriär. I trainee-programmet Tomorrow Talent får nya talanger utbildning varvat med kunduppdrag och stöd från seniora mentorer. 

Print this page:

Tip a friend

Bottom content