Article image
Qatar Airways

Ny flyglinje ökar tillgängligheten till Asien

Det femstjärniga flygbolaget Qatar Airways öppnar nu en direktlinje till huvudstaden Doha från Göteborg Landvetter Airport. För västsvenska privatpersoner och affärsresenärer betyder detta förbättrad tillgänglighet till 150 destinationer.

Main content

- Qatars etablering i Göteborg öppnar nya möjligheter för näringslivet i Göteborgsregionen, säger Henrik Einarsson, etableringschef på Business Region Göteborg. 

- Det är framförallt tillgängligheten till Asien och Afrika som nu förbättras. Genom Qatars nätverk nås över 150 destinationer i denna del av världen. Den nya flyglinjen förbättrar förutsättningarna för handel till framförallt Asien och Afrika.

Med start den 12 december 2018 kommer det vara fem avgångar i veckan från Göteborg till Doha. Flygplanstypen är en Boeing 787 med 254 säten.

- Vi har under senare år sett en kraftig ökning av både export och direktinvesteringar från och till Asien, säger Henrik Einarsson. Det är en eftertraktad linje och är ett resultat av ett långsiktigt arbete från många aktörer i regionen som tillsammans arbetar med att utveckla tillgängligheten till Göteborg.

Business Region Göteborg är en av parterna inom projektet Go:connect där vi tillsammans med Swedavia, Göteborg & Co, Västsvenska Turistrådet, Visit Sweden och Västsvenska Handelskammaren arbetar för att får nya direktlinjer till Göteborg. Under 2017 tillkom inte mindre än 10 nya direktlinjer till Landvetter.

Print this page:

Tip a friend

Bottom content