Article image
Möte hos Geely

Relationerna med Geely fördjupades

Göteborgs Stad värnar relationerna med kinesiska fordonskoncernen Geely – och tvärtom. Det framgick vid den träff med Geelys ledning som Business Region Göteborg arrangerade i samband med besöket i Shanghai.

Main content

Geelys långsiktiga utveckling i Göteborgsregionen var det stora samtalsämnet när representanter för Göteborgs Stad, Chalmers, Göteborgs universitet och Göteborgs Hamn besökte Volvo Cars och Cevts ägare.

Besöket var en del av programmet i samband med att Göteborg och Shanghai förnyade avtalet som partnerstäder i slutet av maj.

Kommunstyrelsens ordförande Ann-Sofie Hermansson ledde delegationen som bland annat resonerade med Geelys vd och CEVTs styrelseordförande Mr An om företagets erfarenheter av att investera i Sverige och Göteborg.

Tillgången till ingenjörer och Göteborgs attraktionskraft var ett par av de nyckelfrågor som Mr An lyfte.

- Huvudsyftet med besöket var att fördjupa relationen med Geely samt diskutera framtida investeringsmöjligheter, säger Henrik Einarsson, etableringschef vid Business Region Göteborg.

Ett resultat av mötet är att Mr An bjöds in för att träffa Göteborgs Stads ledning nästa gång han besöker Göteborg.

Det senaste året har Business Region Göteborg arbetat intensivt med att reda ut Geelys frågeställningar angående förutsättningarna för regionens fordonskluster.

- Det har varit en utvecklande process för båda parter, säger Henrik Einarsson.

Göteborg är viktigt för Geely. Utvecklingsbolaget Cevt har haft en enormt stark tillväxt och Geelys nya bilmärke Lynk&Co har utvecklats på Lindholmen.

Print this page:

Tip a friend

Bottom content