Article image
Slavica Lundgren, rekryteringsrådgivare från Arbetsförmedlingen med fokus på små och medelstora företag.

Slavica brinner för att småföretag ska våga utvecklas genom att anställa

Företag som deltar i Expedition Framåt kan gå på seminarier och utbildningar men har också tillgång till företagsanpassad rådgivning från Arbetsförmedlingen. Välkommen tillbaka som resurs för "våra" företag säger vi till Slavica Lundgren!

Main content

Berätta lite om dig själv, vem är du?

Ja, jag heter Slavica Lundgren och är efter fyra år tillbaka hos Business Region Göteborg som rekryteringsrådgivare, vilket känns jätteroligt och spännande. I botten är jag utbildad beteendevetare och civilekonom och rekrytering är det jag brinner för. Tidigare har jag jobbat som rekryteringskonsult för tekniska specialister, ingenjörer och inom IT. Mitt fokus nu är att arbeta med små och medelstora företag inom alla branscher för att hjälpa dem med rekrytering. Jag har de senaste fyra åren arbetat med företag som saknar HR-avdelning och därför kanske hoppar över att rekrytera eftersom de tycker det är för dyrt eller för krångligt. Får företagarna hjälp från rekryteringsrådgivare kanske man verkligen vågar ta steget att växa som företag. Det är faktiskt så att tre av fyra nya jobb skapas i denna typ av företag.

Vad kan du konkret hjälpa företag med?

Rekryteringsrådgivning är en kostnadsfri tjänst för deltagande företag i tillväxtprogrammet Expedition Framåt som är mycket uppskattad. Nyttan för dig som företagare är att du får ett bollplank och stöd genom hela rekryteringsprocessen. Jag kan komma ut till ditt företag och lägga upp en plan, tillsammans med dig gör jag en kravanalys av rekryteringsbehovet och hjälper till att utforma annonsen. Därefter kan jag publicera annonsen och tipsa om rätt kanaler och jag kan även hjälpa till med intervjuerna.

Vad ser du med din erfarenhet att företag har för behov eller vad de eventuellt gör för fel?

– Företagen idag har ofta för bråttom och vill hitta ”någon som liknar mig själv”. Istället är det viktigt att hitta rätt person som kan växa med företaget och genom en ordentlig kravanalys kan vi tillsammans ringa in vad man verkligen behöver för profil. Så därför är det bra att ta kontakt i ett tidigt skede för att se vad just ditt företag behöver för stöd.

Färgbox

Funderar du på att rekrytera ny personal? Här är tre tips:

1. Var ute i tid. En rekrytering tar tid.
2. Gör en bra kravanalys – vad söker du för kompetens?
3. Ta hjälp om du inte är van att rekrytera.

Färgbox

Kontaktuppgifter Slavica Lundgren:
​​​​​​slavica.lundgren@arbetsformedlingen.se
010-486 68 29, 0767-79 90 09

Print this page:

Tip a friend

Bottom content