Article image
Älvstaden model

Stadsmodellen över Älvstaden lockar besökare

Fastighets- och investerarmässan Expo Real pågår i München och Andreas Göthberg, Business Region Göteborg är en av representanterna i Göteborgsmontern. Vi fick en lägesrapport direkt från mässan efter första dagen.

Main content

Vad är ditt största intryck efter första dagen?

- Det märks verkligen att Expo Real är en av de största fastighetsmässorna i världen. Från det att mässan öppnade kl 9 ända tills 18 så hade vi fullt upp i montern med att prata med alla intresserade besökare.

Tyskland är en av Sveriges viktigast exportmarknader, hur är det tyska intresset för Göteborgsregionen?

- Vi upplever ett mycket stort intresse. Förvånansvärt många är medvetna om den utveckling som pågår och att det utvecklats mycket under de senaste åren. Vår internationella marknadsföring och vår medverkan på internationella mässor börjar helt enkelt ge resultat.

Vad väcker störst intresse?

- Vår stadsmodell över Älvstaden lockar verkligen och skapar stort intresse. Men även faktumet att upp emot 1000 miljarder kronor kommer att investeras i Göteborgsregionen fram till 2035 skapar stort intresse.

I år ställer vi ut tillsammans med Stockholm, hur tänker du kring det?

- Det fungerar mycket väl och det blir tydligt att både Göteborg och Stockholm vinner på att ställa ut tillsammans. Vi presenterar varandra för de kontakter vi skapat och ger på det sättet besökarna ännu bättre service. Jag är helt övertygad om att detta är det absolut bästa sättet att medverka på Expo Real, bonus är ju att det dessutom är trevligt att jobba tillsammans.

Print this page:

Tip a friend

Bottom content