Article image
Vinnare på Årets Näringslivskväll i Härryda 2018

Utmärkta vinnare på Näringslivskvällen i Härryda

Härryda rankas som en av Sveriges absolut starkaste kommuner vad gäller företagsklimat. När det lokala näringslivet samlades för att lyfta fram engagerade företagsledare och entreprenörer var Business Region Göteborg med och prisade Årets utvecklingsföretag.

Main content

Näringslivskvällen i Härryda samlade 130 deltagare på Råda Rum, som under kvällen uppmärksammade fyra framgångsrika och drivna företag.

Vi har många fantastiska företagare i kommunen och tillsammans skapar vi förutsättningar och lär oss av varandra för att få ett ännu bättre näringslivsklimat, säger näringslivschef Fredrik Olsson.

Årets företagare blev Patrik Bogfors från Råda Plåt & Svets, ett företag som deltar i Business Region Göteborgs tillväxtprogram Expedition Framåt. Där har de bland annat jobbat aktivt med att konkretisera sina långsiktiga strategier för att utveckla sin verksamhet, ett arbete som verkar ge frukt.

Vi är naturligtvis glada och smickrade över utmärkelsen och ser det samtidigt som ett bevis på att strategin vi följer är rätt. Jag passar även på att tacka BRG för allt stöd vi fått genom åren, säger Patrik Bogfors

Entreprenörerna Anna Edlund, Inger och Berger Engström och Ninni Andersson från Råda Bot blev Årets nyföretagare och Antifurto utsågs till Årets UF-företag.

Image
Linda Tjäder från Landvetter Kakel tar emot utmärkelse från Charlotta Johansson, Business Region Göteborg

Dessutom delade Charlotta Johansson från Business Region Göteborg ut pris till Årets utvecklingsföretag. I år gick diplomet, och ett års medverkan i Expedition Framåt, till Landvetter Kakel som levererar helhetslösningar inom plattsättning. VD:n Stefan Tjäder kunde inte närvara eftersom han besöker leverantörer i Italien för tillfället, men han hälsade genom sin fru Linda att de är mycket stolta, glada och hedrade över utmärkelsen. Motiveringen lyder:

”Med en intressant och spännande resa har Landvetter Kakel idag en god lönsamhet, stabil tillväxt och stora möjligheter att utvecklas positivt med sin verksamhet”.

– Syftet med utmärkelsen, som vi delar ut tillsammans med Härryda kommun, är att lyfta och stötta lokala företag som vi ser kan skala upp och bredda sina affärer, förklarar Charlotta Johansson. Detta samarbete mellan Business Region Göteborg och kommunerna är väldigt viktigt för att främja den fortsatta positiva utvecklingen i hela Göteborgsregionen.

Print this page:

Tip a friend

Bottom content