Article video

Göteborgsregionen välkomnar internationell talang

Göteborg är en internationell region och människor från hela världen kommer hit för att arbeta på företag och universiteten. Den 6 december deltog 200 utländska yrkesmän- och kvinnor och deras familjer i stadens 19:e årliga Expat Christmas Event. Totalt var över 40 länder och cirka 30 olika företag representerade.

Main content

- Det här är en del av vår arbetskraft som vi inte kan ta för givet, de är viktiga både för våra företag och för regionen totalt sett. Vi vill välkomna och stödja dem så att de får en fantastisk upplevelse här och förhoppningsvis blir ambassadörer för Göteborg och Västsverige, oavsett var de bor i framtiden, säger Business Region Göteborgs Helen Bairu.

Helen ansvarar för Expat Christmas Event och är projektutvecklare på Move to Gothenburg, ett initiativ som erbjuder verktyg och aktiviteter för att välkomna och underlätta för internationell kompetens som ska flytta till eller bor och arbetar i regionen.

Image
Helen Bairu på Expat Christmas Event i Gothenburg den 6 December 2019. Foto: Ben Kendall

- Det är en global arbetsmarknad och konkurrensen om talanger är stenhård. Samtidigt behöver regionens företag de bästa talangerna för att konkurrera på den globala arenan. Många av våra företag strävar också efter mångfald bland sin personal eftersom det ökar dess kreativa och innovativa kapacitet, säger Helen Bairu. 

Volvo, AstraZeneca, Spotify, Chalmers tekniska högskola och Göteborgs universitet är bara några av de arbetsgivare som representerades av nya internationella anställda vid eventet. 

Expat Christmas Event arrangeras av Business Region Göteborg i samarbete med Move to Gothenburg och Göteborgs Stad.  

Print this page:

Tip a friend

Bottom content