Här behövs ditt företag!

Vi har tagit fram ett antal aktiviteter där ditt företag behövs. Vi vet att alla företag har olika förutsättningar. Utgångspunkten är att det ska vara enkelt för företag att bidra. Med en insats på 1–3 timmar kan ditt företag vara med och bidra till en mer jämlik stad.
Här behövs ditt företag

Skapa förutsättningar för arbete
Trots en stark arbetsmarknad med rekordlåga arbetslöshetssiffror, står ett stort antal människor utanför arbetsmarknaden. Göteborgs etablerade företag och företagare kan bli dörröppnare för andra. Din arbetsplats, yrkeskompetens, kunskap om branschen och kontakter kanske inte verkar så märkvärdigt eftersom det är något du upplever varje dag – men för en nyfiken och intresserad person som befinner sig lite längre från arbetsmarknaden av olika skäl finns det massor att lära. Ditt företag kan på olika sätt dela med sig av kunskaper och på så sätt ge en bild av arbetslivet.

Aktiviteterna sker i samarbete med kompetenscenter på Göteborgs Stad Arbetsmarknad och vuxenutbildning.

Färgbox

Samtal och fika

Så här funkar det:  Du tar en fika med en eller flera personer som är nyfikna på det du jobbar med. Ni har ett samtal om bransch och yrken och vad det innebär att jobba hos er. Ni kan till exempel ses på ett Kompetenscenter eller på er arbetsplats.
Förberedelser: Du kan t ex förbereda dig genom att kolla upp den bransch ni verkar i. Det viktiga är att du är öppen för samtal, frågor och är intresserad av personerna du möter.
Beräknad tidsåtgång: Ungefär 1 timme.

Anmäl mitt företag >>

Färgbox

Arbetsplatsbesök

Så här funkar det: Ett antal deltagare och en coach från Kompetenscenter kommer till ert företag på studiebesök. Där får de se hur er verksamhet fungerar, lära sig mer om branschen och specifika yrken. Bjud gärna med någon nyanställd eller en medarbetare med en bakgrund som liknar deras och som kan berätta om hur det är att jobba hos just er. Här har ni chansen att visa upp och sälja in er verksamhet och bransch – och kanske locka potentiella medarbetare till ert företag.
Förberedelser: Inga särskilda, men var beredd på att svara på frågor.
Beräknad tidsåtgång: 1,5-3 timmar.

Anmäl mitt företag >>

Färgbox

Presentation

Så här funkar det: Medarbetare eller chef kommer till ett Kompetenscenter och pratar inför en grupp med personer som alla är nyfikna på vad ni jobbar med och var ni jobbar. Föreläsningen kan också hållas på annan plats. Du kan till exempel prata om yrke eller bransch; vad ditt företag gör och hur det fungerar på er arbetsplats; din egen karriär och olika val; vad som är viktigt för dig som arbetsgivare vid rekrytering.
Förberedelser: Ni förbereder en kort, enkel föreläsning om yrke, arbetsplats och bransch, gärna med ett bildspel av något slag.
Beräknad tidsåtgång: 1 timme
Anmäl mitt företag >>

Tip a friend