Du kan bidra

Att ta socialt ansvar behöver varken vara krångligt eller tidskrävande. Nedan ser du aktiviteter som du kan engagera dig i:
jämlik stad

 

Färgbox

Samtal och fika

Så här funkar det:  Du tar en fika med en eller flera personer som är nyfikna på det du jobbar med. Ni har ett samtal om bransch och yrken och vad det innebär att jobba hos er. Ni kan till exempel ses på ett Kompetenscenter eller på er arbetsplats.
Förberedelser: Inga särskilda, det viktiga är att du är öppen för samtal, frågor och är intresserad av personerna du möter.
Beräknad tidsåtgång: Ungefär 1 timme.

Anmäl mitt företag >>

Färgbox

Arbetsplatsbesök

Så här funkar det: Ett antal deltagare och en coach från Kompetenscenter kommer till ert företag på studiebesök. Där får de se hur er verksamhet fungerar, lära sig mer om branschen och specifika yrken. Här har ni chansen att visa upp och sälja in er verksamhet och bransch – och kanske locka potentiella medarbetare till ert företag.
Förberedelser: Inga särskilda, men var beredd på att svara på frågor.
Beräknad tidsåtgång: 1,5-3 timmar.

Anmäl mitt företag >>

Färgbox

Presentation

Så här funkar det: Medarbetare eller chef kommer till Kompetenscenter och pratar inför en grupp med personer som alla är nyfikna på vad ni jobbar med. Presentationen kan också hållas på annan plats. Du kan till exempel prata om yrke eller bransch; vad ditt företag gör; din karriär; vad som är viktigt för dig som arbetsgivare vid rekrytering.
Förberedelser: Ni förbereder en kort, enkel föreläsning om yrke, arbetsplats och bransch, gärna med ett bildspel av något slag.
Beräknad tidsåtgång: 1 timme
Anmäl mitt företag >>

Färgbox

Praktik

Så här funkar det: Du träffar en jobbcoach från Kompetenscentrum och ni tar fram en handlingsplan för praktik. Tillsammans med jobbcoachen träffar ni ett par kandidater för kortare intervju. Känns det bra väljer ni en praktikant och utser en handledare på arbetsplatsen. Handledaren får en kort introduktion i vad det innebär att vara handledare. Praktikanten och handledaren har möjlighet under hela praktiken att kontakta jobbcoachen när som helst.
Förberedelser: Fundera över vad ni kan erbjuda i form av arbetsuppgifter, arbetsplats och handledare. Fundera även på vilken språknivå och kompetens praktikanten bör ha för att klara en praktikperiod hos er.
Beräknad tidsåtgång: Praktikperioden bestäms utifrån företagets möjlighet och praktikantens behov – minst en vecka max sex månader.
Anmäl mitt företag >>

Färgbox

Prao

Mer information kommer inom kort. 

Anmäl mitt företag >>

Färgbox

Sommarjobb

Mer information kommer inom kort. 

Anmäl mitt företag >>

Aktiviteterna sker i samarbete med Kompetenscenter, Göteborgs Stad och Arbetsmarknad och vuxenutbildning, Göteborgs Stad.

Tip a friend