Mötesplatser, ekosystem och nätverk

Rätt kontakter och nätverk är mycket viktiga för dig som vill starta företag. Här listar vi de delar av det entreprenöriella ekosystemet som kan hjälpa dig komma i kontakt och få den hjälp du behöver.
illustration: idégivare

Mötesplatser

Brewhouse >
Brewhouse är ett nytänkande center för människor, idéer och verksamheter inom kulturella och kreativa näringar. Inom konceptet finns ett 70-tal företag, inkubatorsverksamhet, moderna studios samt en större experimentell evenemangs- och konsertarena.

Johanneberg Science Park >
Johanneberg Science Park har som målsättning att utveckla en miljö som stimulerar samverkan mellan akademi, näringsliv och samhällsaktörer på Chalmers Campus Johanneberg. Inledningsvis stödjer vi utvecklingen av ämnesområdena samhällsbyggnad, energi, material- och nanoteknik.

Lindholmen Science Park >
Lindholmen Science Park är en internationell samverkansmiljö för forskning, innovation och utbildning inom transport, informations- och kommunikationsteknik/ICT och media. Här kan aktörer från näringsliv, akademi och samhälle tillsammans driva stora forsknings- och utvecklingsprojekt.

Sahlgrenska Science Park >
Ger nya bolag och projekt inom Life Science möjlighet att arbeta i en utvecklande miljö och erbjuder stöd inom exempelvis affärsutveckling, finansiering och nätverk. Det går bra att redan på idéstadiet bolla affärsidéer. De är vana att hantera konfidentiella frågor.

YESBOX >
Entreprenörsdriva människor ser olika ut över hela världen. För att fånga upp alla idéer och drömmar om att starta, driva och utveckla sitt eget företag har Göteborg etablerat en levande mötesplats för entreprenörer och innovatörer i Gamlestan. Här fokuserar vi på bredden som hjälper spetsen att bli vassare.

Det entreprenöriella ekosystemet

Business Region Göteborg samarbetar med flera aktörer - privata och ideella organisationer - som alla på sitt vis kan vara ett stöd för nyföretagaren.

Verksamt.se >
Här finns i stort sett allt för nyföretagaren och för dig som funderar på att starta företag. Alla aktörer som vi samarbetar med hittar du här.

Nätverk

ADA >
ADA, Association for Design and Advertising, är en mötesplats för kreativa näringar i Göteborg och Västsverige. ADA arbetar för en god utveckling och ökad lönsamhet inom de kreativa näringarna i Göteborg och Västsverige.

Enterprise Europe Network >
Din vägledning till den europeiska marknaden. Nätverket hjälper dig att hitta internationella affärspartner, med innovationscoachning samt med information och rådgivning i EU-frågor, aktuella finansieringsmöjligheter och innovationsstöd, frågor som rör CE-märkning, E-handel och immaterialrätt. Ett världsomspännande nätverk med 3000 medarbetare på 600 kontor i ett 60-tal länder. Bakom nätverket i Sverige står 15 nationella och regionala näringslivsorganisationer, däribland ALMI Företagspartner och Business Region Göteborg.

Expedition Framåt >
Business Region Göteborgs tillväxtprogram för små och medelstora företag i Göteborgsregionen. Vi jobbar för att maximera tillväxtföretagen. Det gör vi genom att skapa förutsättningar för den som vill utveckla ett företag med potential och ambition att växa.

Västsvenska Handelskammaren >
En privat partipolitiskt oberoende näringslivsorganisation med över 2700 medlemsföretag från hela Västsverige. Arbetar med att skapa tillväxt och utveckla framtidens Västsverige genom att hjälpa företag att göra fler och bättre affärer och genom att påverka politiska beslut.

Tip a friend