Entreprenörskvarteret

Numer har medarbetarna på avdelningen Nyföretagande & Entreprenörskap och Socialt företagande nya aktivitetsbaserade arbetsplatser i Gamlestaden.
Entreprenörskvaretet - en plats, all slags rådgivning

Som en del av stadens satsningar inför 400-årsjubiléet är ett entreprenörskvarter i Gamlestaden på väg att bli verklighet. Det ska bli en mötesplats för entreprenörer och innovatörer, och företagare i nystart, uppstart eller utveckling som erbjuder all slags rådgivning och expertis samlat under ett tak.

Entreprenörskvarteret är arbetsnamnet på mötesplatsen som kommer etableras under 2017. I ett första steg har nu avdelningen för Nyföretagande & Entreprenörskap + Socialt företagande inom Business Region Göteborg flyttat in i gemensamma lokaler tillsammans med Drivhuset och Framtidsfrön.

Detta första steg är en del av samverkansprojektet där ett dussintal aktörer ska erbjuda specialistkompetens inom nyföretagande, innovation, verksamhetsutveckling, finansiering och annat som behövs för att förvandla stadens och regionens entreprenörers idéer till värdefulla projekt och göra Göteborg till en mer entreprenörsdriven stad.

Märk väl att denna första flytt går till provisoriska lokaler då arbetsplatserna där samtliga aktörer ska sitta samt den gemensam kundytan inte än är färdigställda.

Vår nya, provisoriska, adress är: Gamlestadens Fabriker, Gamlestadsvägen 2, Hus B3 3tr.

Välkommen att hälsa på!  

Färgbox

År 2021 fyller Göteborg 400 år och det firar vi genom att tillsammans göra vår stad till en ännu bättre plats. Hela vägen fram till jubileumsåret. Och långt därefter.

Entreprenörskvarteret är del av Göteborgs 400-årsjubileum. Uppdraget har vuxit fram utifrån en medborgardialog som resulterat i ett projekt där vi tillsammans med ett flertal aktörer samverkar för att lyfta fram det entreprenöriella Göteborg. Projektägare för den här satsningen är Business Region Göteborg.

 

Tip a friend