Företagare berättar

Lär känna företagsledare som deltar i Expedition Framåt!

Thrive Business Region Göteborg Tillväxtprogram
De förändrar modeindustrin ett plagg i taget

Det som började som en paradisresa till Bali 2015 grumlades snabbt av all plast som vällde in med vågorna. Och av klädförsäljning i överflöd.
– Vi kände att vi behövde hitta ett sätt att göra världen till en bättre plats. Så vi startade Thrive, en konceptbutik med holistiskt mode i alla led, berättar Fredrik Alexandersson och Sara Lundqvist.
Läs mer
 

Lars Klingström, vd på Kemostål med några av sina medarbetare
Bergochdalbanefärd mot nya framgångar

Göteborgsföretaget Kemostål utsågs till Gasellföretag två år i rad och nominerades till Årets tillväxtföretag. Men bara några år senare var en rekonstruktion enda utvägen. Bakslaget blev en nyttig läxa och nu har ett pånyttfött företag fått revansch med en unik miljonorder.
Läs mer
 

Elisabeth Liljensten Devicia
Life science-kluster stärker företagen och regionen

Life science är en svensk paradgren och en växande bransch. I Göteborgsregionen finns nu runt 600 företag som utvecklar både läkemedel och medicinteknisk utrustning. Ett sätt att utvecklas är att samlas i fysiska företagskluster, detta är en av anledningarna till att snabbväxande Devicia nu flyttat till Mölndal.
Läs mer
 

Nisse Hassellöf Arkitektbyrån QPG
Arkitektbyrå bygger levande bostadsmiljöer med fokus och stolthet

Att veta vilken affär man ska satsa på är inte alltid lätt. För QPG Arkitektur ledde samarbetet med Business Region Göteborg till att det egna erbjudandet skalades ned ordentligt. Idag är man en ledande aktör inom bostadsarkitektur och verksamheten går bättre än någonsin.
Läs mer


Inspirationsdagen 2017
Årets tillväxtföretag och företagsledare utsedda på Inspirationsdagen

Dessa vann priser på Inspirationsdagen 2017 – vårt stora årliga företagarmingel! Årets Tillväxtföretag blev AutoConcept Insurance och Årets Företagsledare blev Henrik Sandström, vd för Federal-Mogul.
Läs mer


Fraktkompaniet ökade omsättningen från 125 till 250 miljoner Fraktkompaniet ökade sin omsättning från 125 till 250 miljoner

– Just att träffa och prata med och lyssna på andra är nästan det mest utvecklande! Annars blir man lätt enkelspårig. Det är inspirerande att höra hur andra löst sina problem.
Läs mer
 

Mats & Arne Arkitektbyrå
Mats & Arne Arkitektbyrå fick drivkraft och tydlig målbild för att utvecklas

– Företagande handlar om att driva. Och det är svårt att driva själv.
Läs mer
 

PiiGAB Business Region Göteborg
Tillväxtanalys identifierade PiiGABs styrkor och utvecklingsområden

– Vi gick från att vara ett entreprenörsdrivet företag till att bli en professionell affärsverksamhet med god struktur inom alla områden.
Läs mer
 

3bit Business Region Göteborg
Rätt affärsplan gav 3bit kraft att växa

– Man behöver fightas lite kring alla bra beslut. Affärsplanen var viktig att skapa och den säger mycket om oss och hur vi ska jobba, så den är bra att kunna gå tillbaka till.
Läs mer


Devicia Årets Tillväxtföretag 2016
Devicia: Årets tillväxtföretag 2016

– Under de fem år vi funnits har det varit väldigt mycket att göra och fokus hamnar på att leverera till kund snarare än att reflektera över hur vi utvecklats som bolag. Att i det läget få en bekräftelse utifrån och känna att det vi gör är uppskattat blir som en vitamininjektion in i organisationen!
Läs mer


Fredrik Bergström Årets Företagsledare
Fredrik Bergström: Årets tillväxtsledare 2016

– Man landar lite i sig själv som ledare tycker jag, när man också får bekräftelse från andra.
Läs mer

 

Tip a friend