Söker du finansiering?

Söker du EU-finansiering eller annat ekonomiskt stöd? Vi lotsar till rätt finansieringshjälp och vi erbjuder också affärsstöd till dig som driver socialt företag.
Söker du EU-finansiering eller annat ekonomiskt stöd? Vi lotsar till rätt finansieringshjälp och vi erbjuder också affärsstöd till dig som driver socialt företag.

Business Region Göteborg ger dig rådgivning angående EU-finansiering eller finansiering för dig som driver ett socialt företag, där det finns möjlighet att söka om ett särskilt affärsstöd.  

Har du en bra idé och vet att den skulle kunna bli lönsam, men behöver finansiering? Vi initierar möten där företag får möjlighet att pitcha för relevanta finansiärer. Vi har ett nära samarbete med flera andra organisationer som erbjuder olika typer av finansieringsstöd.

Kontakta oss så kan vi lotsa dig till rätt aktör.

EU-finansiering

Funderar du på vilken typ av ekonomisk hjälp det finns att få via EU-stöd och EU-program eller hur man gör en EU-ansökan kan du kontakta oss.

Via det europeiska affärsnätverket Enterprise Europe Network kan vi kostnadsfritt hjälpa dig med information och råd i frågor kring EU-finansiering.   Läs mer om Enterprise Europe Network >

Andra möjligheter till finansiering av internationella affärer

• Exportkreditnämnden, EKN, erbjuder krediter och garantier vid utlandsaffärer.
• AB Svensk Exportkredit tillhandahåller medel- och långfristiga exportkrediter.
• Almi erbjuder exportlån till företag som vill nå en internationell marknad.
• Swedfund erbjuder statligt finansiellt stöd och investeringar på tillväxtmarknader och i utvecklingsländer.
• Tillväxtverket erbjuder affärsutvecklingscheckar för tjänster inom internationalisering som företag kan söka.
• Nopef kan erbjuda dig, som funderar på att etablera dig i ett land utanför EU och EFTA, delfinansiering av förstudier. Nopef beviljar villkorslån som kan omvandlas till ett bidrag då förstudien är avslutad.

Garantier från Mikrofonden Väst

Driver du ett socialt företag i Göteborg? Då kan du få stöd av Mikrofonden Väst i form av garantier och finansiering. Läs mer om Mikrofonden Väst här.

Färgbox

Här finns ytterligare några viktiga aktörer som kan erbjuda olika typer av finansieringsstöd:

verksamt.se finns länkar till olika finansieringsmöjligheter vid behov av kapital, till exempel vid utveckling av företag, affärsidéer eller innovationer.

Även Västra Götalandsregionen har samlat olika typer av finansieringsstöd.

Stärka företagens konkurrenskraft 
Tillväxtverket >

Lån
Almi Företagspartner Väst >

Riskkapital
Almi Invest >

Finansiering av forsknings- och innovationsprojekt
Vinnova >

 

Tip a friend