Omslaget på fakta & statistik mote en bakgrund som visar havet

Rapporter och analyser om Göteborgsregionen

Vi tar löpande fram rapporter och analyser för näringslivet i Göteborgsregionen. Här presenterar vi våra större rapporter, vårt totala utbud av analyser och rapporter hittar du i vårt bibliotek för publikationer. 

Våra publikationer om Göteborgsregionen

Upptäck våra informativa publikationer om Göteborgsregionen! Oavsett vilken statistik eller analys du är intresserad av, så har vi rapporter som kan ge dig en djupare förståelse för hur Göteborgsregionen ser ut. Vi strävar efter att tillhandahålla relevant och pålitlig information som hjälper dig att få en bättre förståelse för regionens dynamik och potential.

Läs våra publikationer

Kranar och hamnen i Göteborg
 • Konjunkturen 2 2021
  Konjunkturrapporter

  Varje kvartal ger vi ut en konjunkturrapport som analyserar hur det ekonomiska läget i världen påverkar Göteborgsregionens näringsliv. Rapporten innehåller fakta, statistik och en mer omfattande analys av det rådande läget.

 • Fakta och statistik om göteborgsregionen 2023
  Fakta & statistik

  Fakta & statistik är vår årliga rapport om näringslivets utveckling och läget i Göteborgsregionen. Rapporten bygger på en omfattande sammanställning av officiell fakta och statistik med regionens näringsliv i fokus. 

 • Bild på rapporten Klusteranalys 2022
  Klusteranalyser

  Funderar du på att etablera dig i Göteborgsregionen? Våra klusteranalyser presenterar aktuell fakta och statistik om viktiga näringar i Göteborgsregionen och beskriver trender, utveckling, utmaningar samt ekosystem och dess aktörer.

 • Företaganderapport 2022
  Företagande

  I våra rapporter "Företagande" presenteras användbara fakta och analyser och Göteborgsregionens företag. Vilka är branscherna? Var finns företagen? Hur många anställda? Börsvärde? Omsättning och mycket mer.

 • Omslag för rapport detaljhandel
  Guide - detaljhandeln i Göteborg och Sverige

  ”Retail Guide Sweden” en bra vägledning för dig som är intresserad av detaljhandeln i Göteborg. Guiden ger en årlig översikt över svensk detaljhandel och kartlägger möjligheterna. Guiden är på engelska.

 • Bild med arbetslöshetsrapport
  Arbetslöshet i Göteborgsregionen

  Hur ser arbetslösheten i Göteborgsregionen och övriga storstadsregioner ut och hur har den utvecklats över tid? Svaret hittar du i vår årliga rapport Arbetslöshet.

 • Framsida rapport FoU med bakgrundsbild
  Företagens FoU i väst

  Västra Götalands företag har en stor förmåga att bedriva forskning och utveckling (FoU) på eget initiativ. Denna rapport bygger på en omfattande sammanställning och analys. Rapporten skildrar bilden av hur företagens FoU-utgifter i Västra Götaland har utvecklats över tid.

 • Omslag rapport
  Näringsliv och tillväxt i Göteborgsregionen

  Göteborgsregionen har en stark tillväxt och rankas högt i jämförelse med andra europeiska tillväxtregioner. I dag finns mer än 750 olika branscher representerade.

 • Sysselsättningsrapport mot bakgrund av byggkranar i skymningsljus
  Sysselsättning i fokus

  Sysselsättning är en viktig faktor bakom regional tillväx. I vår sysselsättningsrapport presenteras en kartläggning och analys av sysselsättningens utveckling i Göteborgsregionen.

Kontakta mig om våra rapporter