Omslaget på fakta & statistik mote en bakgrund som visar havet

Rapporter och analyser om Göteborgsregionen

Vi tar löpande fram rapporter och analyser för näringslivet i Göteborgsregionen. Här presenterar vi våra större rapporter, vårt totala utbud av analyser och rapporter hittar du i vårt bibliotek för publikationer. 

Våra publikationer om Göteborgsregionen

Upptäck våra informativa publikationer om Göteborgsregionen! Oavsett vilken statistik eller analys du är intresserad av, så har vi rapporter som kan ge dig en djupare förståelse för hur Göteborgsregionen ser ut. Vi strävar efter att tillhandahålla relevant och pålitlig information som hjälper dig att få en bättre förståelse för regionens dynamik och potential.

Läs våra publikationer

Kranar och hamnen i Göteborg
Konjunkturen 2 2021

Konjunkturrapporter

Varje kvartal ger vi ut en konjunkturrapport som analyserar hur det ekonomiska läget i världen påverkar Göteborgsregionens näringsliv. Rapporten innehåller fakta, statistik och en mer omfattande analys av det rådande läget.

Konjunkturrapporter
Fakta och statistik om göteborgsregionen 2023

Fakta & statistik

Fakta & statistik är vår årliga rapport om näringslivets utveckling och läget i Göteborgsregionen. Rapporten bygger på en omfattande sammanställning av officiell fakta och statistik med regionens näringsliv i fokus. 

Fakta och statistik
Bild på rapporten Klusteranalys 2022

Klusteranalyser

Funderar du på att etablera dig i Göteborgsregionen? Våra klusteranalyser presenterar aktuell fakta och statistik om viktiga näringar i Göteborgsregionen och beskriver trender, utveckling, utmaningar samt ekosystem och dess aktörer.

Klusteranalyser
Företaganderapport 2022

Företagande

I våra rapporter "Företagande" presenteras användbara fakta och analyser och Göteborgsregionens företag. Vilka är branscherna? Var finns företagen? Hur många anställda? Börsvärde? Omsättning och mycket mer.

Företagande
Omslag för rapport detaljhandel

Guide - detaljhandeln i Göteborg och Sverige

”Retail Guide Sweden” en bra vägledning för dig som är intresserad av detaljhandeln i Göteborg. Guiden ger en årlig översikt över svensk detaljhandel och kartlägger möjligheterna. Guiden är på engelska.

Detaljhandeln
Bild med arbetslöshetsrapport

Arbetslöshet i Göteborgsregionen

Hur ser arbetslösheten i Göteborgsregionen och övriga storstadsregioner ut och hur har den utvecklats över tid? Svaret hittar du i vår årliga rapport Arbetslöshet.

Rapporter om arbetslöshet
Framsida rapport FoU med bakgrundsbild

Företagens FoU i väst

Västra Götalands företag har en stor förmåga att bedriva forskning och utveckling (FoU) på eget initiativ. Denna rapport bygger på en omfattande sammanställning och analys. Rapporten skildrar bilden av hur företagens FoU-utgifter i Västra Götaland har utvecklats över tid.

FoU-rapporter
Omslag rapport

Näringsliv och tillväxt i Göteborgsregionen

Göteborgsregionen har en stark tillväxt och rankas högt i jämförelse med andra europeiska tillväxtregioner. I dag finns mer än 750 olika branscher representerade.

Rapporter om näringsliv och tillväxt
Sysselsättningsrapport mot bakgrund av byggkranar i skymningsljus

Sysselsättning i fokus

Sysselsättning är en viktig faktor bakom regional tillväx. I vår sysselsättningsrapport presenteras en kartläggning och analys av sysselsättningens utveckling i Göteborgsregionen.

Till rapporter om sysselsättning
Kontakta mig om våra rapporter
Peter Warda
Senior analytiker
Arbetsområden: Analys Konjunkturläget