Bild på Sjömanshustrun i Masthugget

Skräddarsydda lösningar

Få hjälp att lyckas med din investering eller etablering i Göteborgsregionen med Business Region Göteborg. Vi erbjuder kunskap, kontakter och skräddarsytt stöd för att hitta mark, lokaler, personal och nätverk. Stärk ditt business case med fakta och värdefulla kontakter - vi finns här för att hjälpa dig. 

Intresserad av att investera eller etablera i Göteborg?

Vi på Business Region Göteborg hjälper dig och erbjuder en enkel och trygg etableringsprocess i Göteborgsregionen – anpassad efter dina behov. Läs mer om våra erbjudanden nedan eller kontakta någon av våra Etableringsspecialister redan nu!

Kontakta våra experter

Bild på hexagoner med statistik

Investeringshjälp

När du genomför investeringar i Göteborgsregionen finns vi här för att hjälpa till - oavsett om det handlar om nyetableringar, FoU-samarbeten eller expansionsinvesteringar. Vi har gedigen kunskap om att bistå företag som investerar i vår region.

 • Två kvinnor på ett kontor

  Branschkontakter och samverkan

  Vi öppnar dörrar för dig som vill samverka med företag, branschorganisationer, science parks, universitet eller högskolor. Våra etableringsrådgivare hjälper gärna till med sina olika bransch- och specialistkompetenser.

 • 2 personer samtalar med varandra

  Kvalificerad rådgivning

  Behöver du fördjupad kunskap om den lokala marknaden? Vi erbjuder specialiserad rådgivning baserad på vår lokalkännedom, fakta och statistik.

 • göteborg-business-göteborg

  Mark och lokaler

  Vi har ett väl utvecklat samarbete med både kommunala såväl som privata fastighetsbolag och hyresvärdar i Göteborgsregionen. Vi hjälper dig gärna att hitta just den lokal, eller läge som passar dig.

Fakta och statistik

Näringslivsfakta

Vi sammanställer användbara fakta och statistik om Göteborgsregionen som vi gärna delar med oss av. Vi producerar kontinuerligt rapporter och analyser om utvecklingen i regionen, till exempel ”Fakta & statistik” som en gång per år ger ett omfattande underlag om regionens utvecklingen. Utifrån dina behov kan vi genomföra skräddarsydda analyser och förse dig med rätt beslutsunderlag.  

Till publikationer
foretagslotsarna-johan-och-torbjorn-business-region-goteborg.png

Företagslotsen

Som företagare behöver du ibland ha kontakt med din kommun eller andra myndigheter. Det kan handla om att söka tillstånd eller få information om regler och bestämmelser. När det krånglar kan Göteborgs stads företagslots hjälpa dig med var du ska vända dig till för att komma vidare med ditt ärende.

Läs mer om Företagslotsen
 • Människor som arbetar tillsammans
  International House Gothenburg

  En företagsetablering innebär ofta att kompetens flyttar hit. Vi är måna om att denna kompetens ska trivas och erbjuder därför bästa möjliga locationservice på International House Gothenburg.

 • Foto på tre personer med en dator
  Kompetensförsörjning

  Genom vårt samarbete med Arbetsförmedlingen, privata rekryteringsföretag och våra nätverk kan vi hjälpa dig att hitta de kontakter och den kompetens du behöver. 

 • Bild på Göteborgs hamn
  Etablera i regionen

  Vi hjälper större företag och stora etableringar att etablera sig i Göteborgsregionen. Ett strategiskt viktigt arbete för utveckling av näringslivet i Göteborg.  

Kontakt