Spiraltrappa med person som går i trappan

Cirkulär affärsutveckling

Öka dina möjligheter till en mer cirkulär affär, förstå din värdekedja och hur du kan tjäna pengar på den. 

Lyft ditt företag med en cirkulär affärsmodell

Börja arbeta med en cirkulär affärsmodell och stärk din konkurrenskraft. Vår workshop ger dig praktiska tips om vilka åtgärder du kan implementera i ditt företag. Nästa tillfälle under hösten 2024. Intresserad av att vara med?

Skicka intresseanmälan

Kvinna håller workshop vid storbildsskärm med åhörare runt bord

Vad är en cirkulär affärsmodell?

Grundtanken är att utforma verksamheten så att det blir möjligt att hålla nere mängden avfall och främja återvinning och återanvändning av resurser. Produkter utformas så att de kan återvinnas eller uppgraderas och på så vis återanvändas i stället för att hamna på soptippen. Man kan också erbjuda tjänster som leasing eller delning av produkter vilket minskar behovet av att köpa nyproducerat. Med en cirkulär affärsmodell skapar man en mer hållbar och effektiv affärsverksamhet med stort kundvärde och goda framtidsutsikter.

Varför ska ditt företag ha en cirkulär affärsmodell?

Jo, för att när samhället ställer om måste företag förändra sina affärsmodeller för att bevara sin konkurrenskraft. I framtiden kommer det att vara avgörande för företag att att ha en affärsidé baserad på hållbarhet. Dagens konsumenter gör mer och mer medvetna val när det gäller val av produkter och allt fler gör ett aktivt miljöval.

Person sitter i möte

Workshopen ger dig värdefull kunskap

I workshopen får du kunskap om hur du ökar dina möjligheter till en mer cirkulär affär, förstår din värdekedja och hur du kan tjäna pengar på den. Du får möjlighet att arbeta fram en handlingsplan för att genomföra och skala upp dina affärsmöjligheter. 

Du får praktisk förståelse för cirkulär affärsutveckling oavsett tidigare erfarenhet. Och oberoende av vilken bransch du arbetar inom kommer du att lära dig att ta rätt beslut för att främja ett hållbart företagande.

Solnedgång över klippor vid havet, maritima näringar

Vem kan delta i Cirkulär affärsutveckling?

Workshopen riktar sig främst till små och medelstora företag som vill öka sin lönsamhet genom strategiskt arbete med hållbarhet. Så ni som är 5-250 anställda i någon Göteborgsregionens kommuner: Ale, Alingsås, Göteborg, Härryda, Kungsbacka, Kungälv, Lerum, Lilla Edet, Mölndal, Partille, Stenungsund, Tjörn och Öckerö - Välkomna!

Kvinna som visar saker på en anslagstavla

Kostnad och tid

Plats: Östra Hamngatan 5, Göteborg. Närmaste hållplats Lilla Bommen.

Tid: 3 förmiddagar om 3 timmar vardera samt möjlighet till 2 timmars individuell vägledning. Nästa tillfälle hösten 2024.

Pris: 5 500 kr exkl moms.  

Om ni har möjlighet att delta med två eller fler personer från samma företag så ökar värdet av workshopen för er alla. Att fler deltar gör det möjligt att dela kunskap, diskutera idéer och stärka ert teamarbete. Men givetvis går det alldeles utmärkt att komma även en person.

Anmäl intresse

Workshopledare i Cirkulär affärsutveckling

  • Maja Jakobsson med brun tröja och glasögon

    Maja Jakobsson

    Maja Jakobsson har lång erfarenhet av hållbar produkt- och affärsutveckling kopplat till cirkulär ekonomi. Tillsammans med kunder från olika branscher har hon i både teori och praktik arbetat med scenarier och konkreta utvecklingsprojekt.

  • Taina Flink med svart mönstrad topp

    Taina Flink

    Taina Flink arbetar med cirkulär och hållbar affärs- och produktutveckling. Hon har lång erfarenhet av att innovera och implementera hållbara och cirkulära produkter och tjänster. 

Kvinna på cykel i stadsmiljö

Vi behöver fler företag som går från en linjär till en cirkulär affärsmodell. Det handlar om att vara relevant och konkurrenskraftig i framtiden. Denna workshopserie är perfekt för de som vill få inspiration, verktyg och argument för att komma igång eller accelerera sin cirkulära affär.

Anastazia Kronberg, Processledare, Business Region Göteborg

intresseanmälan intresseanmälan
Intresseanmälan Cirkulär affärsutveckling

Kontakt