Podcasts

Resultat: 62 podcasts

 • Niklas Andersson och Cissi Stenborg humor som affärsidé
  Visste du att Sveriges största komiker vänder sig till Göteborg när de vill fylla en arena? Nämligen till en kvinna som knäckt koden. Cissi Stenborg är Sveriges okända och okrönta humordrottning som i sitt enmansföretag arrangerar humorföreställningar och turnéer över hela Sverige. Niklas Andersson, som benämner sig medelmåttan från Hisingen, är en av Sveriges mest framgångsrika komiker som säljer ut teater efter teater. Men hur fick han upp ögonen för standup? Hur lyckades han ta klivet från ett jobb inom IT till att försörja sig som komiker? Hur håller man sig lagom aktuell på den svenska standupscenen? Och vad är egentligen Göteborgshumor - finns den ens kvar? Programledare är Emanuel Karlsten. Länkar Företagande från idé till succé Göteborgs styrkor Tyck till om podden! Prenumerera på vårt nyhetsbrev   Glöm inte att följa podden så missar du inga avsnitt! Tipsa gärna en vän eller kollega och lyssna på äldre avsnitt. Välkommen att höra av dig till oss på BRG om du har frågor eller vill ha hjälp med att starta, utveckla eller etablera företag.
  Läs mer och lyssna
 • Andreas Andersen, vd Liseberg i Business Göteborg
  Han är dansken som tagit med Göteborg på en berg- och dalbana. Genom djupa dalar men framförallt mot nya, helt oanade höjder. De investeringar som sker på Liseberg, World of Volvo och Universeum är den största destinationssatsningen någonsin i Norden. Men att leda en nöjespark är något av det mest komplexa man kan göra. Hur har Andreas Andersen lyckats bli den mest framgångsrika vd Liseberg haft? Hur upplevde han krisen med den fruktansvärda branden på Oceana? Och hur stor är sannolikheten att vattenvärlden byggs upp igen? Varför sa han upp sig från Liseberg 2019 men återvände direkt? Andreas kärlek till berg- och dalbanor och till Göteborg. Programledare är Emanuel Karlsten.   Länkar Företagande från idé till succé Göteborgs styrkor Tyck till om podden! Prenumerera på vårt nyhetsbrev   Glöm inte att följa podden så missar du inga avsnitt! Tipsa gärna en vän eller kollega och lyssna på äldre avsnitt. Välkommen att höra av dig till oss på BRG om du har frågor eller vill ha hjälp med att starta, utveckla eller etablera företag.
  Läs mer och lyssna
 • Styrelsearbete i företag
  Styrelsen är avgörande för många företags framgång och central för att vd ska kunna göra sitt jobb. Men när och varför ska man ha en styrelse? Vad är styrelsens uppdrag? Hur hittar man rätt folk till rätt position utan att glömma bort mångfald? Och hur tar man själv klivet in i en styrelse? Det och mycket mer får du reda på av Christina Björklund, vd Göteborgsoperan och styrelseledamot i SVT och Petra Palmgren Lindwall, styrelseordförande i Bengt Dahlgren AB samt rådgivare och utbildare i styrelsearbete. Programledare är Emanuel Karlsten.   Länkar   Företagande från idé till succé Tyck till om podden! Prenumerera på vårt nyhetsbrev   Glöm inte att följa podden så missar du inga avsnitt! Tipsa gärna en vän eller kollega och lyssna på äldre avsnitt. Välkommen att höra av dig till oss på BRG om du har frågor eller vill ha hjälp med att starta, utveckla eller etablera företag.
  Läs mer och lyssna
 • Sebastian Stojanovic mäklare ger tips på försäljning
  Försäljning är utan tvekan en nyckel till framgångsrikt företagande. Ändå är det svårt att bemästra konsten att sälja, framförallt i tuffare tider. Sebastian Stojanovic har blivit utsedd till Sveriges mest rekommenderade mäklare och har framgångsrikt byggt upp en egen mäklarbyrå. Sebastian ger sina bästa tips hur man lyckas med försäljning. Han berättar även om sin uppväxt som format honom till en hårt arbetande entreprenör och sin syn på läget i bostadsmarknaden. Programledare är Emanuel Karlsten.   Länkar Företagande från idé till succé Evenemang för dig Tyck till om podden! Prenumerera på vårt nyhetsbrev   Glöm inte att följa podden så missar du inga avsnitt! Tipsa gärna en vän eller kollega och lyssna på äldre avsnitt. Välkommen att höra av dig till oss på BRG om du har frågor eller vill ha hjälp med att starta, utveckla eller etablera företag.
  Läs mer och lyssna
 • Business Göteborg entreprenörsresan från idé till exit
  Hur tar man ett bolag från idé till exit? Vilka utmaningar möter man på vägen? Vad behöver man veta? Det får du reda på under 30 minuter av Wilma Emanuelsson, vd och grundare iTrack Reading och Klementina Österberg, vd GU Ventures. Programledare är Emanuel Karlsten.   Länkar Företagande från idé till succé Tech GBG Tyck till om podden! Prenumerera på vårt nyhetsbrev   Glöm inte att följa podden så missar du inga avsnitt! Tipsa gärna en vän eller kollega och lyssna på äldre avsnitt. Välkommen att höra av dig till oss på BRG om du har frågor eller vill ha hjälp med att starta, utveckla eller etablera företag.  
  Läs mer och lyssna
 • Bild
  Visste du att en av Europas största filmfestivaler arrangeras i Göteborg? Att vinnare av såväl Guldpalmen som Oscar spelats in i regionen? Att den enda lönsamma streamingtjänsten i Sverige drivs härifrån? Och att Västra Götalandsregionen årligen investerar över 100 miljoner kronor i film, vilket även gynnar många företag utanför filmens värld? Filmframgångarna spelar en betydande roll för att forma bilden av Göteborg, sätta regionen på kartan och öka dess attraktivitet, särskilt bland talanger. I detta avsnitt utforskar vi filmens värld ur ett näringslivsperspektiv tillsammans med Mirja Wester, vd för Göteborg Film Festival, och Mikael Fellenius, vd för Film i Väst. Programledare är Emanuel Karlsten.   Länkar Kulturella och kreativa näringar Tyck till om podden! Din partner i näringslivet Prenumerera på vårt nyhetsbrev   Glöm inte att följa podden så missar du inga avsnitt! Tipsa gärna en vän eller kollega och lyssna på äldre avsnitt. Välkommen att höra av dig till oss på BRG om du har frågor eller vill ha hjälp med att starta, utveckla eller etablera företag.
  Läs mer och lyssna
 • En av Sveriges största hockeylegendarer och en ledarikon i Göteborg. Joel Lundqvist har en imponerande meritlista med tre VM-guld, fyra SM-guld och rekordet för flest SHL-matcher någonsin. Nu tar han sina erfarenheter från rinken till näringslivet som föreläsare. Hör Joel berätta om karriärens slut och avstängningen i slutspelet, hur man hanterar motgångar, varför han lyckats när andra varit mer talangfulla, vad han lärt sig av att leda ett team med vinnarskallar, Frölundas betydelse för staden, ambassadörskapet för JVM i Göteborg och livet efter hockeyn.    Länkar Tyck till om podden! Din partner i näringslivet Prenumerera på vårt nyhetsbrev   Glöm inte att följa podden så missar du inga avsnitt! Tipsa gärna en vän eller kollega och lyssna på äldre avsnitt. Välkommen att höra av dig till oss på BRG om du har frågor eller vill ha hjälp med att starta, utveckla eller etablera företag.  
  Läs mer och lyssna
 • #55. Hur får vi talanger att stanna?
  Hur kan vi skapa, attrahera och behålla talanger i Göteborg? En ödesfråga i takt med att staden utvecklas och kompetensbehov och krav ökar alltmer.   Göteborg är den stad i landet som dagens och framtidens kvalificerade svenska arbetskraft helst vill bo och arbeta i, visar undersökningen Talent City Index 2023. Här finns en väldigt fin samverkan mellan offentliga aktörer och näringslivet. Trots det har staden ett negativt flyttnetto bland högutbildade.   Vad kan vi göra bättre? Hur ser företagens behov ut och hur lockar vi framtidens kompetens? Det tar vi reda på tillsammans med gästerna Åsa Valadi, ansvarig för samordning och utveckling av Chalmers näringslivssamverkan och Cecilia Hallengren, senior VP HR på Volvo Group.      Länkar   Våra tjänster inom kompetensförsörjning   Stay in Gothenburg    International House Gothenburg - en internationell mötesplats   Prenumerera på vårt nyhetsbrev    Glöm inte att följa podden så missar du inga avsnitt! Tipsa gärna en vän eller kollega och lyssna på äldre avsnitt. Välkommen att höra av dig till oss på BRG om du har frågor eller vill ha hjälp med att starta, utveckla eller etablera företag.
  Läs mer och lyssna
 • Hon ansvarar för en av Europas största pensionsfonder med ett marknadsvärde på över 400 miljarder kronor, motsvarande en tredjedel av Sveriges årliga statsbudget. Eva Halvarsson är vd för AP2 och jobbar därmed på uppdrag av tio miljoner svenskar.       Hur hanterar hon det stora ansvaret att förvalta svenskarnas pensionspengar? Vad är fondens investeringsfilosofi och riskprofil? Hur hamnade AP2 i Göteborg? Hur ser Eva på att det är så få kvinnliga börs-vd:ar och styrelseordföranden? Och varför känner hon sig inte hemma någonstans?     Länkar Finanskompetenscentrum Finansiering och stöd för företag Prenumerera på vårt nyhetsbrev   Glöm inte att följa podden så missar du inga avsnitt! Tipsa gärna en vän eller kollega och lyssna på äldre avsnitt. Välkommen att höra av dig till oss på BRG om du har frågor eller vill ha hjälp med att starta, utveckla eller etablera företag.  
  Läs mer och lyssna
 • Att synas och få genomslag i media är svårt för de flesta bolag. Hur gör man? Vilka nyheter vill medierna ha? Och hur vill de ha informationen? Här får du tips av Göteborgs största tidningar, och följa ett samtal om hur bilden av Göteborg skapas. Vilket ansvar tycker de att journalistisk media har i att forma den bilden? Vilka berättelser söker de? Gäster är Christofer Ahlqvist, chefredaktör GP, Kristina Hedberg, tongivande reporter på DN, och Joakim Fransson, chefredaktör Mitt i. Programledare är Emanuel Karlsten.  Länkar   Företagande - från idé till succé  Analys & omvärld från BRG  Prenumerera på vårt nyhetsbrev  Glöm inte att följa podden så missar du inga avsnitt! Tipsa gärna en vän eller kollega och lyssna på äldre avsnitt. Välkommen att höra av dig till oss på BRG om du har frågor eller vill ha hjälp med att starta, utveckla eller etablera företag.
  Läs mer och lyssna