göteborg

Export och import

Funderar du på att ta steget ut på den internationella marknaden? Att hitta internationella affärer? Genom Enterprise Europe Network stöttar vi små och medelstora företag med förmedling av internationella affärspartners och kontakter. Våra företagsrådgivare erbjuder även kostnadsfri information och råd om EU-regler och finansiering. Läs mer om våra tjänster här nedan.

Information och rådgivning

Vi kan hjälpa dig ta nästa steg genom att kostnadsfritt informera, utbilda och vägleda dig som företagare om möjligheterna på den internationella marknaden. Några områden som vi kan hjälpa till inom är: 

  • EU-finansiering
  • Immaterialrätt 
  • CE-märkning  

Kontakta oss

Logga för EEN och EU
Internationella affärskontakter Business Region Göteborg

Internationella affärskontakter

Genom oss kan du få hjälp med att hitta nya distributörer och leverantörer i länder utanför Sverige. Det gäller också om du är intresserad av att samarbeta för att ta fram ny teknik eller nästa generations innovationer. Vi är med i olika internationella nätverk som möjliggör att vi kan söka efter rätt kontakter för ditt företag. 

Läs mer om internationella affärskontakter
Resande flygplats Business Region Göteborg

Delegationsresor

Vi arrangerar delegationsbesök med fokus på framför allt hållbar mobilitet och stadsutveckling. I samband med att vi tar emot inkommande delegationsbesök bjuder vi in företag för att knyta kontakter och utbyta erfarenheter. Vi kan även erbjuda utgående delegationsresor inom en rad olika sektorer och vi matchar dessa med de företag som vi har kontakt med.  

Kontakta oss
Innovationstjänster

Innovationstjänster

Enterprise Europe Networks innovationstjänster är ett kostnadsfritt erbjudande till små och medelstora företag så de kan stärka sin innovationsförmåga. Tillsammans ser vi till att ditt företag får en bättre förståelse för var ni befinner er och stöttar er i hur ni kontinuerligt ska kunna generera, utveckla och lansera nya tjänster, processer och produkter för att möta framtidens utmaningar. Vi hjälper er att göra en nulägesanalys och tillsammans identifierar vi områden där ni önskar bli starkare. 

Kontakta oss
Export och import Business Region Göteborg

Vi erbjuder exportmöjligheter för hållbara lösningar

Västra Götaland och Halland kan stoltsera med många företag med tekniska lösningar som bidrar till minskad klimatpåverkan. Om du driver ett företag som arbetar med hållbara lösningar för städer kan vi erbjuda dig en möjlighet till ökad synlighet och fler affärskontakter – lokalt, regionalt och internationellt. 

Foto på människor på delegationsbesök i Göteborg

Möt internationella delegationer

Städer från hela världen vill ta del av den kunskap som regionen har vad gäller systemlösningar som bidrar till att skapa en hållbar stad och region. Business Region Göteborg arrangerar delegationsbesök med fokus på framförallt hållbar mobilitet och stadsutveckling. I samband med dessa skräddarsydda delegationsbesök bjuder vi in företag för att knyta kontakter mellan delegationerna. Vi kan ta emot närmare 20 delegationer per år som tittar på allt ifrån den elektrifierade staden till våra smarta och energisnåla byggnader. 

Bild på hamninloppet i Göteborg

Internationell marknadsföring

Kontakta oss för att synas i vår företagsdatabas. Genom den får många städer och företag information om vad Göteborg och regionen är bra på inom hållbara systemlösningar. Det blir även en möjlighet för ditt företag att synas i rätt sammanhang och att kunna delta under de internationella delegationer som årligen besöker regionen. 

Hitta internationella affärskontakter

Här tipsar vi om fler relevanta hemsidor för dig som vill hitta information om export, import och har internationella ambitioner.

kontakt kontakt
Vill du bli kontaktad? 

Kontakt