YESBOX - en mötesplats för entreprenörer

Yesbox är en mötesplats för entreprenörer i Göteborg, där flera aktörer tillsammans arbetar för att du ska kunna förverkliga dina idéer. Har du en idé som du vill utveckla? Funderar du på att starta eget, men vet inte var du ska börja? Eller behöver du någon att bolla med för att komma vidare med ditt företagande? Oavsett var du befinner dig i ditt företagande kan du besöka Yesbox för att testa dina idéer, inspireras och få professionell stöttning. 

Inspireras på Yesbox

Yesbox är mötesplatsen där det händer. Det är platsen att vara på om man vill vara med och utveckla framtidens näringsliv. Yesbox erbjuder kostnadsfria tjänster och aktiviteter för att hjälpa entreprenörer att utveckla sina idéer och verksamheter. Dessutom erbjuds personlig rådgivning, workshops och seminarier.

Hitta till Yesbox

yesbox-business-region-goteborg.png
selma-atic_yesbox_businessregiongoteborg.jpg

Boka rådgivning på Yesbox

Behöver du bolla idéer eller vill du starta ett företag men inte riktigt vet var du ska börja? På Yesbox finns företagsrådgivare som kan hjälpa dig med alla de frågor som kan uppstå.

Boka möte med Selma
yesbox_gamlestaden_businessregiongoteborg.jpg

Besök Workspace Friday

Träffa entreprenörer, hitta samarbeten och få rådgivning på Yesbox. Varje fredag 9-16 förvandlas Yesbox till ett co-workingspace med kostnadsfri drop in-rådgivning 11-14.

Besök Workspace Friday

Aktuella evenemang på Yesbox

https://app.emarketeer.com/resources/20259/My_Images/frukostklubb-1920x1080.jpg
21 maj
EVENEMANG  -  21 maj

YESBOX Frukostklubb

 Välkommen på inspirerande mingel- och nätverksfrukost med andra entreprenörer! 
Läs mer och anmäl dig här
https://app.emarketeer.com/resources/20259/My_Images/FUTV/BC_Yesbox/2023/230919_-_Funderar_du_p_att_starta_aktiebolag.jpg
23 maj
EVENEMANG  -  23 maj

Funderar du på att starta aktiebolag?

Funderar du på att starta eller har du nyligen startat aktiebolag? Skatteverket svarar på dina eventuella frågor om att starta företag. 
Läs mer och anmäl dig här
https://app.emarketeer.com/resources/20259/My_Images/BlueBioBootcamps_-_Event_Banner.png
29 maj
EVENEMANG  -  29 maj

Blue Bio Bootcamps!

Är du ett företag med en verifierad idé som möter en utmaning inom den västsvenska delen av den blå bioekonomin?
Läs mer och anmäl dig här

Yesbox - en viktig satsning

Inför Göteborgs 400-årsjubileum 2023 har Göteborgs Stad antagit en spännande vision - att bli en internationell förebild inom entreprenörskap. Målet är att skapa en stad som tillvaratar människors idéer och drömmar. En av stadens viktigaste satsningar för att förverkliga visionen är Yesbox. Yesbox är centralt placerad bland Gamlestadens fabriker, endast ett stenkast från Göteborgs centralstation.

Varför Gamlestaden?

Yesbox är placerat i Gamlestaden av en enkel anledning, stadsdelen är nämligen ett område som knyter an till Göteborgs stolta anor som innovationsstad. Visste du att det var här som bröderna Sahlgren drev norra Europas största sockerbruk under 1700- talet? Eller att Skandinaviens största spinneri låg här fram till början av 1900-talet? Det var också i Gamlestaden som legendaren Sven Wingqvist uppfann det sfäriska kullagret - en innovation som lade grunden för industriföretaget SKF. Under början av 1900-talet bildades ett litet bolag som var en avknoppning från SKF, och det bolaget skulle senare bli världsledande inom fordonsindustrin - nämligen själva Volvo. Bland andra framgångsrika företag som har sin geografiska ursprung i Gamlestaden kan nämnas Bingolotto, Gert Eklunds enorma succé. Gamlestaden är en plats rik på historia, innovationskraft och entreprenörskap. Det är här som entreprenörer kommer att växa fram, och så kommer det att förbli under lång tid framöver.

Kontakt