Jobba smartare och bli mer effektiv med Expedition Framåt

Vill du utveckla ditt företag och skapa långsiktig framgång? Med Expedition Framåt, vårt program för företagsutveckling, hjälper vi varje år hundratals entreprenörer och ledare i Göteborgsregionen att skapa större lönsamhet och hållbar tillväxt. Hos oss får du utrymme och kraft att växa.

Vi vet att du som företagare ofta har flera olika roller, du är vd, men också till exempel marknads- och personalchef. Dessutom är tiden knapp… mest hela tiden. Då kan det vara svårt att hitta tid för att utveckla affären och företaget på lång sikt. I vårt företagsprogram kan vi hjälpa dig skapa utrymme för utveckling och tillväxt.

Vi på Expedition Framåt vet hur det är att vara företagare

Många små och medelstora företagare säger just det till oss – att de inte har tid att ta tag i den långsiktiga strategin. Vår erfarenhet säger oss att företagare, genom tydliga strukturer och strategier, faktiskt får tid över att blicka framåt.

Business Region Göteborg har genom åren hjälpt tusentals företagare i Göteborgsregionen att öka sina företags tillväxt och omsättning, samtidigt som de nyanställer. I vårt företagsprogram erbjuder vi analyser, seminarier och workshop samt tillgång till våra rådgivare och experter, förstås.

Nyfiken på hur du kan utveckla dig själv och ditt företag?

Vill du veta hur en personlig företagsrådgivare kan stötta just dig och ditt företag genom skräddarsydda insatser. Boka in dig på ett 30-minuters digitalt rådgivningsmöte i kalendern nedan så ser vi hur vi tillsammans kan stärka din verksamhet.

Jag vill boka möte!

Karin Öberg, företagsrådgivare på Business Region Göteborgs tillväxtprogram Expedition Framåt
Johan och Karin, två av våra företagsrådgivare

Våra rådgivare kan hjälpa dig att svara på frågor som:

• Har du rätt kompetens för att säkra affären?
• Kan du effektivisera försäljningen?
• Har du paketerat ditt erbjudande rätt?

Gör vårt snabba företagstest

Drömmer du om att få fart på hjulen och utveckla ditt företag? Gör vårt snabbtest som är första steget mot ökad tillväxt och lönsamhet.

Ta pulsen på ditt företag med vårt snabbtest!
Företagstest - formulär

Företag i Expedition Framåt går bättre och anställer fler

Sedan 2010 har vi varje år låtit analysföretaget Bisnode göra en tillväxtrapport för att se hur det går för Expedition Framåt-deltagare jämfört med en kontrollgrupp. Resultaten brukar vara positiva men den senaste tillväxtrapporten är den bästa någonsin! Rapporten visar att våra företag går bättre i alla tre mätkategorier. Se filmen där analytikern Jan Fineman berättar mer.

Planering viktigt för framgångsrika företagare

Vi vet att alla företag är olika. Därför får alla företagare en personlig företagsrådgivare. På så sätt kan ni hitta en väg att utvecklas långsiktigt samtidigt som du släcker akuta bränder.

Välkommen att följa med på en tillväxtresa. Vi börjar med en analys och tar fram en handlingsplan. Våra rådgivare är med dig hela vägen. Dessutom erbjuder vi seminarier, nätverk och workshops.

Vi ser att företag som deltar i Expedition Framåt har bättre tillväxt och resultat än sina konkurrenter. Det blir helt enkelt affärsutveckling som ger resultat. Ju mer aktivt deltagande, desto högre tillväxt. Just nu har vi drygt 300 företag i Göteborgsregionen som deltar i programmet.

Elisabet Vinberg Hearn tipsar företagsledare på tillväxtprogrammet Expedition Framåt, Business Region Göteborg BRG
Elisabet Vinberg under ett ledarseminarium i ämnet Företagskultur.

Det här ingår i Expedition Framåt

• Analys för att identifiera företagets styrkor och svagheter, med efterföljande genomgång och åtgärdsförslag
• Egen företagsrådgivare som sätter mål och följer upp
• Ledarseminarier med mingel och inspiration inom affärsutveckling
• Informativa seminarier med fokus på dialog. Svar på frågor kring skatter, arbetsgivaransvar, marknadsföring, digitalisering

Fördjupning och tillval Expedition Framåt:

• Företagsanpassade workshops
Öppna workshops med andra företagare
Analysverktyg
Nätverk tillsammans med andra företagsledare
Rådgivning med spetskompetens från våra erfarna affärsutvecklare
Aktuella samarbeten med andra aktörer kring utbildningar och insatser

Tillväxthjulet – grunden för långsiktig tillväxt

Modellen för vårt tillväxtprogram baseras på forskning och mångårig erfarenhet från näringslivet. Det finns åtta nycklar som är avgörande för att skapa långsiktig tillväxt i små och medelstora företag. Utifrån den här modellen har vi skapat tillväxtprogrammet Expedition Framåt.
Läs mer om de olika delarna i tillväxthjulet

Kontakta oss gärna

Detta program riktar sig till små och medelstora företag i Göteborgsregionen. Hör av dig till Susanne om du är nyfiken eller gör snabbtestet för att se var er utvecklingspotential finns.
Expedition Framåt är ett affärsutvecklingsprogram för små och medelstora företag där våra rådgivare och experter ger dig verktygen att utvecklas och skapa hållbar tillväxt.

Susanne Abildtrup
Koordinator
Arbetsområden: Seminarier Administration
Visa cookie-information