Business Region Göteborg på plats och inviger Advanced Engineering

Kent Jellmund

Den 19–20 april arrangeras två tekniktunga evenemang parallellt på Prioritet Serneke Arena och skapar genom detta en viktig mötesplats för samverkan. Business Region Göteborg är en samarbetspartner och deltar i programmet. Kent Jellmund, vår investeringsrådgivare för IKT, berättar mer:

– Göteborgsregionen är väldigt framgångsrikt inom flera teknikområden och vår region är den ingenjörs-tätaste i Sverige, därför är mötesplatser som Advanced Engineering och Elektronikmässan viktiga. De samlar de skarpaste talangerna och de viktigaste bolagen, och bidrar till kunskapsutbyte, samverkan och utveckling. Business Region Göteborg har som uppdrag att hjälpa bolag och människor att möta varandra samt skapa bryggor till både staden, akademin och alla som berörs av näringslivskontakter. Det är så vi stärker regionens konkurrenskraft och innovationsförmåga. 

Business Region Göteborg tar även plats i programmet. Kan du berätta mer?  

– Patrik Andersson, vår vd, kommer inviga scenen med att ge en inblick i regionens pågående utveckling, förutsättningar för näringsliv och teknikens roll för att nå politiskt satta mål.  Samtidigt har konjunkturläget försämrats och det råder en lågkonjunktur som främst är driven av det svaga läget inom handeln, bygg- och tjänstesektorn. Men det är mycket bra som händer i regionen och det sker många stora investeringar. Bland annat bygger Novo Energy en gigafactory för batterier som kommer skapa 3 000 nya jobb i regionen och GoCo Health Innovation City i Mölndal etablerar attraktiva verksamheter över en yta på 200 000 kvm. Ett coolt faktum är att företag i vår region investerar mer i FoU än någon annanstans i Sverige.

Och du själv är involverad.

– Det stämmer. Jag kommer moderera panelsamtalet: Sveriges roll i den framtida halvledarutvecklingen. Bristen på halvledare som uppstod under pandemin har gjort att både USA och EU har lanserat omfattande paket för att stärka utveckling och produktion på hemmaplan. Näringslivet har också aviserat stora satsningar där även svensk forskning och innovation spelar en betydande roll. Samtidigt är halvledarindustrin en framtidsindustri och väsentlig för Sveriges digitala konkurrenskraft och den gröna omställningen. Vad blir Sveriges roll i detta? Hur kan vi bidra med kompetens och ta en del av kakan? För att belysa frågeställningen har vi samlat; Elisabet Österlund, styrelseordförande för branschorganisationen Svensk Elektronik, Klas Moreau, VD för ZeroPoint Technologies AB och Jan Grahn, professor i mikrovågselektronik på Chalmers tekniska högskola.

Finns det några höjdpunkter i programmet som du ser fram emot?

– Arlena Amiri från Polestar och Magnus Penker från Innovation 360 Group presenterar det spännande resultatet av ett samarbete med en stor mängd partners där man fördjupat sig i hur man skapar nya radikala lösningar och driver industrin framåt med helt nya sätt att ta sig an problem. De kommer att leverera en hel del ”sanningar” kring vikten av en väl genomarbetad vision, samskapande processer och mod. Det blir också ett spännande TedX-event, och jag ser dessutom fram emot att få lyssna på det senaste kring “super-materialet” Graphen.

Business Region Göteborg är representerade av Kent Jellmund, etableringsrådgivare för IKT, och Hannes Lindkvist, projektledare inom IKT och Rymd. Är du intresserad av att etablera verksamhet i Göteborgsregionen, engagera dig i Göteborgs IKT-kluster eller lära dig mer om regionens innovationsekosystem? Förboka ett möte med Kent eller Hannes under onsdagen den 19 april. 

Läs mer om Advanced Engineering

Läs mer om ICT i Göteborgsregionen

Läs mer om vår Investerings- och etableringsservice

Kontakt

Bild på Kent Jellmund
Kent Jellmund
Etableringsrådgivare
Kontakta mig om: ICT, Etablering, Investering