Från 9 till 90 miljoner

Nina Järvi, vd på Fix Clean tror på Tillväxtprogrammet

Fix Clean är utsedda till årets gasellföretag flera år i rad och har därutöver ett antal andra nomineringar. De har på ett antal år vuxit från en liten till stor spelare i städbranschen. Under resan har de haft hjälp av Business Region Göteborg och Tillväxtprogrammet.

– Vi tycker Tillväxtprogrammet är fantastiskt, så jag är helt pepp på att fler ska ansöka om att gå med, säger Nina Järvi, vd på Fix Clean med kontor på Hildedalsgatan. Vi berättar alltid hur mycket hjälp vi har fått genom programmet och försöker alltid få fler att gå med.

En av de centrala delarna av Fix Cleans tillväxtstrategi var att sätta ambitiösa mål och arbeta metodiskt mot dem. Genom Tillväxtprogrammets konsulter fick de hjälp att definiera sina mål och sätta strategier för att nå dem. Tillsammans arbetade de fram en affärsplan som inte bara var realistisk utan också utmanande.

– När vi låg på 9 miljoner och satte 20 miljoner som mål, det kändes jättehäftigt och lite bubbligt spännande. Vi gick in i det och kände oss sedda och respekterade, reflekterar Nina Järvi när hon tänker tillbaka på de tidiga dagarna av deras företagsresa.

En betydelsefull insikt för Nina Järvi och hennes team var möjligheten att lära sig av andra företag, även de som fanns i helt andra branscher. Genom att delta i olika nätverk och samarbeta med andra företagare, insåg de att det fanns gemensamma utmaningar och lösningar som kunde tillämpas oberoende av bransch.

Tillväxt är mer än bara siffror

Tillväxt handlar dock inte bara om siffror och omsättning. Att förändra synen på deras bransch och skapa bättre arbetsvillkor för sina anställda är något som ligger dem varmt om hjärtat.

– Under utvecklingsresan bestämde vi oss tidigt för vad vi inte vill vara, säger Nina. Genom att delta i olika initiativ, som pilotprojektet mot osund konkurrens och arbetskriminalitet, jobbar vi för en schysst och hållbar bransch. Det känner vi är viktigt för oss och våra medarbetare.

Idag, med en omsättning på 90 miljoner och 250 anställda, har Nina Järvi och hennes företag gått från att vara en udda spelare till en ledande aktör i städbranschen. Men deras resa är långt ifrån över. Med fortsatt stöd från Business Region Göteborg och en stark tro på sin vision fortsätter de att växa och förändra både sitt företag och branschen som helhet.

– Jag tycker man ska våga prova att gå med i Tillväxtprogrammet! Det kanske inte är självklart för alla. Tid kan man alltid sitta fast i, alla har svårt med tid att hinna, men då gäller det ändå att tanka nya idéer och våga, säger Nina.

Mer fakta om Tillväxtprogrammet:

Tillväxtprogrammet är till för dig som vill utveckla ditt företag och ta det till nästa nivå. Vi ger dig verktygen för att öka verksamhetens lönsamhet och skapa en hållbar tillväxt. Programmet riktar sig till små och medelstora företag i Göteborgsregionen och erbjuder personlig rådgivning, workshops och seminarier. Du får tillgång till vårt nätverk av expertkonsulter och andra företagare. Ett första möte kan vara starten på din framtida tillväxtresa. För mer information, besök https://www.businessregiongoteborg.se/tillvaxtprogrammet

Om Fix Clean

Fix Clean är ett företag som erbjuder professionella rengöringstjänster för olika typer av fastigheter och utrymmen, inklusive kontor, bostäder, kommersiella byggnader och offentliga platser. Deras tjänster kan omfatta allt från daglig städning till specialiserad rengöring och sanering. I dag är de verksamma på ett flertal orter i Västsverige.

Kontakt

Bild på Johan Eckebrant
Johan Eckebrant
Företagslots
Kontakta mig om: Affärsutveckling, Kontakter inom staden, Tillstånd
Bild på Karin Forsberg
Karin Forsberg
Företagsrådgivare
Kontakta mig om: Hållbarhet, Näringslivsutveckling