Från dansare till framgångsrik företagare med workshopserien Driva

Julia Kedner, en tidigare dansare, har tillsammans med sin sambo startat Fotalla, en fototjänst som strävar efter att göra fotografi tillgängligt för alla. Här berättar hon om sitt företagande och hur workshopserien Driva har påverkat hennes företagande.

Sedan barnsben har Julia varit en tjej som gillar att påverka och göra saker själv. Hon säger att det hela började när hon lekte företagare på sin farfars kontor och började ta betalt av sina föräldrar för att hjälpa till hemma. Som ung vuxen studerade Julia till dansare på Balettakademien i Göteborg och därifrån har hon tagit med sig konsten att ständigt se på små detaljer för att komma vidare framåt.

Idag driver Julia tillsammans med sin sambo, Diego Martin, fotoföretaget Fotalla. Vi vill göra foto tillgängligt för alla, både för företag och privatpersoner, säger Julia. Vi vill att det ska bli naturligt att använda en fotograf vid fler tillfällen, både i sitt företagande men även i sitt privatliv. Med den tanken har Julia och Diego skapat en snabb och enkel fototjänst där de har utformat sin hemsida likt en webbshop där du väljer vilken tjänst du vill boka och köper direkt på hemsidan. De fotar där kunden finns, oavsett om det är hemma, på jobbet eller utomhus. Det innebär att kunden får härliga foton från en miljö de känner sig bekväma i.

Hur är det att driva företag med sin sambo?

Julia berättar att hon och Diego har olika roller i företaget. Julia är den som tänker igenom det praktiska, beräknar och ser till att vi förbättrar företaget ur den synvinkeln. Diego å andra sidan är den som driver visionen framåt och sätter målen. Det har gjort att vi kompletterar varandra bra i vårt företagande.

Jag lärde mig att kunna sälja utan att upplevas som en säljare!

Varför valde du att delta i workshopserien Driva?

Jag sökte efter inspel och inspiration som egenföretagare. Vi insåg att vi hade börjat bygga en bas på vårt eget sätt. Genom workshopserien Driva såg vi möjligheten att lära oss mer om grunderna i att driva företag. Det finns många olika delar att sätta sig in i och även om man har en grund att stå på, finns det alltid områden där man inte är lika stark.

Något jag tar med mig från workshopserien Driva är att det hjälpte oss att finslipa vår företagsidé och ekonomiska plan och budgetarbete. Innan vi startade vårt företag hade varken jag eller Diego någon tidigare erfarenhet av marknadsföring och försäljning. Det var mycket lärorikt att få grunderna inom både marknadsföring och försäljning ur ett företagarperspektiv. Jag lärde mig att kunna sälja utan att uppfattas som en säljare.

- Det här var också en bra mötesplats, vi deltagare var alla från helt olika branscher och såg på saker från olika perspektiv många gånger vilket gav givande diskussioner och även en möjlighet till att hjälpa varandra vidare.

Varför tycker du att man ska delta i workshopserien Driva?

Jag rekommenderar att du deltar i workshopserien Driva om du har startat ditt företag och varit igång i några år. Det passar även bra för de företag som har potential att växa och som söker nya perspektiv. Träffarna ger dig en överblick för de fyra grundläggande huvudområdena som en företagare behöver ha koll på (afförsmodell, försäljning, marknadsföring, ekonomi). Workshopserien Driva ger dig även möjligheten till personlig rådgivning från workshopledarna. Där du kan ta upp de utmaningar och funderingar som du upplever du har i just ditt företag.

- Lär från varje kund du möter och ta tillvara på varje situation som inte gick som du själv planerat, på så sätt utvecklar du konstant ditt bolag åt rätt håll.

Det här var också en mycket bra mötesplats, vi deltagare var alla från helt olika branscher och såg på saker från olika perspektiv. Det gav många gånger givande diskussioner och även en möjlighet till att hjälpa varandra vidare. Lär från varje kund du möter och ta tillvara på varje situation som inte gick som du själv planerat, på så sätt utvecklar du konstant ditt bolag åt rätt håll.

___________________________________________

Nästa start av workshopserien Driva är 24 november 2023

Läs mer och anmäl dig ➡

Vill du prova på workshopserien Driva? 

18 oktober har vi ett digitalt seminarium. Läs mer och anmäl dig här ➡


 

Är du en tidigare deltagare av Företag 365 eller workshopserien Driva?

Driva Plus är en påbyggnad där du genom tre workshops och ett individuellt möte får ytterligare kunskaper om hur du kan fortsätta utveckla ditt företag. Vi behandlar ämnen som långsiktigt företagande, flexibla resurser och effektiv marknadsbearbetning. Läs mer och anmäl dig här➡

___________________________________________

Relaterat material

Artikel: Från stillastående till framgång med workshopserien Driva Läs mer ➡

Kontakt

Bild på Maria Lindström
Maria Lindström
Näringslivsutvecklare
Kontakta mig om: Affärsutveckling, Hållbarhet, Kompetensförsörjning