Göteborg välkomnar 250 internationella och nationella investerare

Den 6 februari arrangerade Näringslivsgruppen Göteborg & Co i samarbete med Business Region Göteborg, GoWest och GU Ventures en City Reception på Börsen för 250 investerare där de välkomnas till Göteborg av Jonas Attenius (S), kommunstyrelsens ordförande. Foto: Alexsandra Flinck
Den 6 februari arrangerade Näringslivsgruppen Göteborg & Co i samarbete med Business Region Göteborg, GoWest och GU Ventures en City Reception på Börsen för 250 investerare där de välkomnas till Göteborg av Jonas Attenius (S), kommunstyrelsens ordförande.

Den 6 februari välkomnades 250 investerare till Göteborg av kommunstyrelsens ordförande Jonas Attenius (S) med en officiell City Reception på Börsen. Mottagningen arrangerades av Näringslivsgruppen, Business Region Göteborg och GU Ventures, som en del av GoWest Investor Day. 


— I Göteborg är innovation inte bara ett modeord eller en tjusig fras, det är en del av vårt DNA. Vi sysslar inte bara med forskning och utveckling, utan vill skapa en miljö där idéer tillåts frodas. Det är därför vi satsar på inkubatorer, acceleratorer och testbäddar. Vi leder omställningen till ett klimatsmart samhälle med hållbar utveckling. I detta arbete spelar GoWest en viktig roll genom att skapa en mötesplats för investerare och entreprenörer, säger Jonas Attenius (S), kommunstyrelsen ordförande.

Investor Day är ett nytt forum för investerare att mötas och diskutera relevanta frågor. I samband med det visar vi upp vår region och vårt ekosystem inom startupscenen, för att låta investerare bli bekanta med Göteborgsregionens innovationsmiljö. Allt med målet att öka investeringarna till västsvenska företag. Det officiella välkomnandet på Börsen med politisk närvaro visar stadens engagemang för utvecklingen av regionens innovationsmiljö och skapar tillfälle för nätverkande med profiler inom näringsliv och politik.

 

Miao He till vnster frn Hadean Ventures ser fram emot att trffa tillvxtfretag och investerare p GoWest Vik Li till hger som representerar Ericsson frklarar att trots att de tittar p startups i hela Sverige r Gteborg extra intressant Foto Alexsandra Flinck

Miao He (till vänster) från Hadean Ventures ser fram emot att träffa tillväxtföretag och investerare på GoWest. Vik Li (till höger) som representerar Ericsson förklarar att trots att de tittar på startups i hela Sverige är Göteborg extra intressant. Foto: Alexsandra Flinck

 

— Det finns mycket innovation här och en livlig teknik- och startupscen. Det är första gången jag är i Göteborg men jag har hört mycket bra saker om staden. Det finns ett par företag som vi har följt tidigare och fortsatt att följa, så vi ser fram emot att träffa dem, men också träffa medinvesterare på GoWest," säger Miao He, Senior Investment Associate på Hadean Ventures, ett life science-företag baserat i Norge och Sverige.

Den 7 februari startar GoWest – Nordic Venture Capital Forum på Eriksbergshallen som gör Göteborg till den självklara mötesplatsen för investerare och tillväxtföretag i Västsverige. Med större program, flera scener och fler deltagarantal än någonsin har GoWest växlat upp i år. Med två dagars fullspäckat program, paneldiskussioner, nätverkande och mycket mer. Extra fokus i år kommer att ligga på Climate Tech och evenemanget välkomnar bland annat representanter från Bill Gates klimatfond, Breakthrough Energy. Dessutom kommer HKH Prins Daniel att delta geno.m sitt engagemang rörande entreprenörskap, dels inom Prins Daniels Fellowship.

 

Mingelbild Foto Alexsandra Flinck

Mingelbild. Foto: Alexsandra Flinck

 

Kontakt

Bild på Kent Jellmund
Kent Jellmund
Etableringsrådgivare
Kontakta mig om: ICT, Etablering, Investering
Bild på Madelene Näslund
Madelene Näslund
Projektledare
Kontakta mig om: Affärsutveckling, Entreprenörskap, Tech