Invigning av The Yard och final av Venture Cup

The Yard, den nya techarenan för start ups och teknikdrivna företag, öppnade upp redan vid årsskiftet, men nu planeras en pampig invigning och prisutdelning tillsammans med Venture Cup.

— Vi är otroligt glada över att Venture Cup har valt att hålla sin stora regionfinal av tävlingen STARTUP 2023 hos oss på The Yard, och i samband med detta väljer vi att kicka igång vår verksamhet på riktigt, säger Melina Garhed, Näringsliv- och marknadsansvarig på Älvstranden Utveckling, en av initiativtagarna till The Yard.Ny techarena för startups

The Yard är ett initiativ av Älvstranden Utveckling, Business Region Göteborg och Lindholmen Science Park, där idén växt fram i samarbete med representanter för regionens techbolag. Äldre varvslokaler anpassas för att bli en plats för startups och teknikdrivna bolag, och erbjuder en kreativ och alternativ miljö som ytterligare förstärker Lindholmen Science Parks innovationskluster. På Götaverkens gamla varvsområde finns stora industrifastigheter med utrymme för många. Här ska morgondagens lösningar skapas, där The Yard nu kan erbjuda nya och växande teknikdrivna bolag en kreativ miljö som främjar spännande samarbeten och innovation. Här finns coworkingkontor med verkstadsmöjligheter och en 880 kvadratmeter stor eventyta med tio meter i takhöjd, perfekt för den typ av arrangemang som nu kommer hållas den 25 maj ihop med Venture Cup.Tech, hållbarhet och AI dominerar hos Venture Cup

Redan nu är de tio finalisterna i Venture Cups tävling STARTUP 2023 Väst klara. Tech, hållbarhet och AI dominerar bland de nominerade bidragen som inom kort ska pitcha sina affärsidéer för en jury som kommer avgöra vilka finalister som vinner priser i regionfinalen på The Yard. Vinnarna koras i följande kategorier: Impact Maker, Beyond Academic, Best Traction & Game Changer. I Väst har vi även två extrapriser, nämligen JCE Accelerator Award och Innovatum Science Park Award.

  Att vi väljer att fira entreprenörskap på det här sättet med Venture Cups regionfinal som en del av invigningen av The Yard tycker jag sätter tonen och visar hur viktig drivkraften hos dessa entreprenörer är. Det är precis det vi vill skapa med The Yard, vilket även etableringen av Plug and Play tydligt visar, säger Madelene Näslund, projektledare Tech på Business Region Göteborg. 

Kontakt

Bild på Madelene Näslund
Madelene Näslund
Projektledare
Kontakta mig om: Affärsutveckling, Entreprenörskap, Tech