Life Science och tech – en kärleksaffär

Verigraft Biotech

Sektorkonvergens, eller samverkan mellan olika branscher, är ett begrepp som blir alltmer framträdande inom fler utvecklingsområden. Genom att olika branscher närmar sig varandra öppnas spännande möjligheter för etablerade storföretag, pigga entreprenörer och organisationer som är öppna för innovativa arbetssätt. Ett exempel är det lyckosamma "giftermålet" mellan branscherna Life science och Tech. 

– Göteborgsregionen är väl positionerat för detta med en stark tradition av samverkan mellan företag, akademi och offentlig sektor, säger Kent Jellmund, etableringsrådgivare på Business Region Göteborg. Dessutom har vi ett flertal aktiva och framträdande företag inom life science och tech, då särskilt fordonsindustrin. Det är denna kombination som gör Göteborg till en idealisk plats för just sektorkonvergens och nya innovativa lösningar.

Vitalis – sektorkonvergens i en mässa

Göteborg är värd för Vitalis Nordens ledande konferens och utställning inom eHälsa och framtidens vård och omsorg. Vitalis samlar representanter från kommuner, regioner, privata vårdgivare, myndigheter, akademi och industri.

Business Region Göteborg är på plats för att nätverka och underlätta nya samarbeten och etableringar som platsar i Göteborgsregionen. Stort fokus är såklart på att tydliggöra Göteborgsregionens styrkor inom just forskning och utveckling men även den starka positionen inom tech och life science.

Under onsdagen den 15 maj på Vitalis finns möjlighet att lyssna på ett panelsamtal om hur life science och mobilitet tillsammans skapar säkrare fordon, stadsmiljöer och en förhöjd livskvalitet. Det är Volvo Cars och Astra Zeneca som tillsammans med Business Region Göteborg berättar om de samarbeten de har genom att ny teknik möter Life Science i fordon och mobilitetslösningar. Samtalet hålls på den nya Innovation Arena, en utmärkt mötesplats för investerare, startups, och innovatöre

Är du på plats, så passa på att boka in ett möte med våra medarbetare, eller varför inte föreviga dagen med ett ”insta-moment” i vår Gothenburg-monter!  

Konjunkturseminariet - en extra bonus under Vitalis

Business Region Göteborg arrangerar Konjunkturseminarium två gånger per år. I vår, i samband med Vitalis, bjuder vi in intresserade till seminariumet på Svenska Mässan den 16 maj. Efter föreläsning och samtal med den inbjudna gästen, en framstående företagsledare inom life science, har du möjlighet att besöka Vitalis utställningsyta.

Anmälan till konjunktursemiariet öppnar i april och finns då i vår kalender här på businessregiongoteborg.se.Vitalis 2024

Vitalis är Nordens ledande konferens och mässa inom eHälsa och framtidens vård och omsorg. Här samlas representanter från kommuner, regioner, privata vårdgivare, myndigheter, akademi och industri för kompetensutveckling, erfarenhetsutbyte och inspiration.

Konferens och utbildning: Vitalis-konferensen erbjuder ett omfattande program inom hälso- och ehälso-området. Seminarierna täcker allt från övergripande myndighetsinformation till djupgående diskussioner och praktiska exempel på implementeringar.

Utställning: Vitalis erbjuder Nordens en stor utställning inom eHälsa. Här kan du träffa över 200 aktörer som visar upp produkter och tjänster inom området.

Öppettider: Vitalis 2024 inleds med en Opening Keynote den 13 maj, följt av konferensprogram och utställning den 14-16 maj på Svenska Mässan i Göteborg.

Biljetter: Köper du på vitalis webbsida vitalis.nu.

Kontakt

Bild på Iris Öhrn
Iris Öhrn
Etableringsrådgivare
Kontakta mig om: Etablering, Life Science
Bild på Kent Jellmund
Kent Jellmund
Etableringsrådgivare
Kontakta mig om: ICT, Etablering, Investering
Bild på Madelene Näslund
Madelene Näslund
Projektledare
Kontakta mig om: Affärsutveckling, Entreprenörskap, Tech