Innovationslabb 6-7 maj: Smarta framtida boenden

Scandic Crown, Göteborg

Polhemsplatsen 3, Göteborg

måndag 6 maj - 7 maj 2019

13:00 - 16:00

Hur ska framtidens boenden och kvarter se ut? Många aspekter kring boendet är just nu under utveckling och förändring. Vi på Business Region Göteborg vill nu boosta innovation kring dessa frågor genom ett innovationslabb som vi genomför tillsammans med Klimat2030. BRGs innovationslabb handlar alltid om att involvera alla olika kompetenser i innovationsprocessen. Nu söker vi tjänstemän och personer ur näringslivet intresserade av boendefrågor, som vill vara med och workshoppa tillsammans om denna fråga. Dessutom med chans till finansiering för den gemensamma idén.
Workshopbilder. Händer som skriver. Stad mot solnedgång.
Collagebild: Sofia Eriksson, Karin Persson, Kevin Baird/Flickr Creative Commons

Labbets två dagar inleds med en inspirationsföreläsning med Northstream. Därefter arbetar man i mindre, noggrant sammansatta grupper och enligt en noga planerad innovationsprocess diskuteras olika förberedda utmaningar kring boendet. Mer specifikt badrum, matplats och hemmakontoret, med siktet även inställd på sammanhanget mellan bostäderna, i kvarteret.

Vi kommer i workshopen fokusera på målgrupperna yngre och äldre boende och har med oss representanter för dessa på plats. Frågorna vi förberett bygger på en studie om framtidens konsumtionstrender från Kairos Future just nu håller på att färdigställa på uppdrag av Science Park Borås.

På slutet kommer grupperna pitcha sin idé för för en jury, med möjlighet till VGR och Almi:s utvecklingscheckar och finansiering.


När: 6 maj 13-16 samt 7 maj 9-16 
Var: Scandic Crown, Polhemsplatsen 3, Göteborg 

Anmälan senast den 26 april. Kostnadsfritt, men först till kvarn gäller så vänta inte med din anmälan om du är intresserad. No show-avgift på 300 kr tas ut vid avanmälan senare än 24 h innan start. Lunch ingår dag två, meddela ev allergier till azadeh.kazemi@businessregion.se

Upplägg
6 maj, 13-16:
Inspirationsföreläsning: Amirhossein Ghanbari, Northstream.
Arbete i grupper kring de specifika frågorna
7 maj, 9-16:
Fm: Arbetet i grupperna fortsätter.
Em: Avslutning samt grupperna pitchar sin till de potentiella finansiärerna från VGR
och Almi.

Innovationslabbet anordnas av Business Region Göteborg och Klimat 2030, tillsammans med ADA, All Age Hub och Göteborgs Stad.

---------------------------------------------------

Business Region Göteborgs innovationslabb bygger på ett 360°-tänkande. Vi bjuder in
näringsliv, akademi, förvaltningar och behovsägare, samt ser särskilt till att vi har kreatörer med - för att få med så många perspektiv som möjligt. Kontakta azadeh.kazemi@businessregion.se om du har frågor.

Läs mer om innovationslabben här:
Innovationslabb - innovation med kraft från kreatörer

-----------------------------------------------------

Anmälan

The date for this activity has passed.

Tip a friend