Business Center – vägen till företagande

I våra Business Centers kan du få kostnadsfri rådgivning och vägledning i hur du startar eller utvecklar ditt företag. Här kan du även delta i utvecklande seminarier och workshops och andra aktiviteter.
Business Center - vägen till företagande

BRG Business Center finns idag i Angered och Biskopsgården. Det är två fysiska mötesplatser där vi erbjuder värdefull kunskap och rätt kontakter som skapar nödvändiga förutsättningar för dig som vill starta eller utveckla företag. Här ger vi dig kostnadsfri vägledning så att du får svar på dina frågor eller kommer i kontakt med rätt organisation eller aktör som kan hjälpa dig i ditt företagande.

Utöver kostnadsfri rådgivning arrangerar vi även seminarier, utbildningar, workshops med mera. Vill du veta vad som är på gång kan se alla våra aktiviteter i kalendariet.

Långsiktiga strategier för hållbara företag
Insatserna på våra två Business Center är behovsstyrda, där innehåll och genomförande förändras i takt med vad som sker på marknaden och i omvärlden. Våra Business Center ska verka som lotsar:

  • till våra egna erbjudanden och funktioner – som aktiviteter riktade till vissa målgrupper
  • till stadens olika tjänster riktade till nyföretagare
  • till övriga aktörer inom nyföretagande och entreprenörskap

 

Syftet är att:

  • Ta tillvara på skaparkraften och potentialen för att skapa mer entreprenöriella stadsdelar som kännetecknas av självförtroende och framtidstro
  • Stimulera nyföretagandet genom förbättrad service och ökad tillgänglighet för människor som är nyfikna på att starta eget och driva företag
  • Öka överlevnadsgraden bland nystartade företag
  • Stimulera till och öka tillväxten i befintliga företag
  • Öka attraktionskraften i stadsdelarna

 

Här finns vi
Business Center Angered
Var: Angereds Torg
Drop-in: Tis-tors 12.00-16.00
Kontakt: dragan.sako@businessregion.se

Business Center Biskopsgården (One Stop Future Shop*)
Var: Vårväderstorget 1
Drop-in: Mån-tors 13.00-17.00
Kontakt: onestopfutureshop@goteborg.se

Färgbox

* One Stop Future Shop är ett EU-projekt initierat av stadsdelsförvaltningarna: SDF Västra Hisingen, SDF Lundby och SDF Norra Hisingen. Samverkansprojektet genomförs i samarbete med Business Region Göteborg, Göteborgslokaler, Lokalförvaltningen, Röda Korset och Göteborgs universitet (Sahlgrenska school of innovation and entrepreneurship).

One Stop Future Shop är delvis finansierat av Europeiska regionala utvecklingsfonden. 

One Stop Future Shop är det största samverkansprojektet inom Europeiska regionala utvecklingsfonden i Västra Sverige. Det är sprunget ur det välgrundade samverkansprojektet Företagsamma Västra Hisingen som drevs av Business Region Göteborg.

 

Tip a friend