Möjligheter till finansiering och stöd för företag

Söker du finansiering eller ekonomiskt stöd för din verksamhet? Vi lotsar dig till rätt finansieringshjälp.
Vi lotsar dig till rätt finansieringshjälp.

Business Region Göteborg har ett nära samarbete med flera organisationer som erbjuder olika typer av finansieringsstöd. Om du kontaktar oss och berättar vilken hjälp du söker, kan vi lotsa dig till rätt aktör.

Finansiering för dig som ska starta företag

Ska du starta företag och har frågor kring finansieringsmöjligheter och vad det finns för olika typer av stöd och ekonomisk hjälp att få? Kontakta något av våra BRG Business Centers så ser vi till att matcha dig med rätt organisation utifrån dina specifika frågor och behov.

Vem kan erbjuda finansiering för företag?

Det finns olika typer utlysningar, konsultcheckar och andra sorters finansiella stöd som du kan ansöka om. Dessa möjligheter dyker upp med jämna mellanrum och det kan vara bra att hålla koll på dem så att du inte missar något som kan passa just din verksamhet.

verksamt.se finns länkar till olika finansieringsmöjligheter vid behov av kapital, till exempel vid utveckling av företag, affärsidéer eller innovationer. Även Västra Götalandsregionen har samlat olika typer av finansieringsstöd som du kan läsa om på deras hemsida.

Här nedan har vi listat ytterligare några viktiga aktörer som kan erbjuda olika typer av finansieringsstöd.

Stärka företagens konkurrenskraft
Tillväxtverket

Lån
Almi Företagspartner Väst

Riskkapital
Almi Invest

Finansiering av forsknings- och innovationsprojekt
Vinnova

Mikrolån för  sociala företag

I samarbete med Mikrofonden Väst erbjuder Business Region Göteborg mikrolån till verksamheter inom ramen för socialt företagande. Det kan exempelvis handla om hjälp med en checkkredit på banken så att du får bättre likviditetsflöde och klarar att betala innan pengar kommer in. Eller så kan du få hjälp med hyresgaranti om du skulle behöva ligga ute med pengar för framtida hyra. Grunden är densamma; Att du ska känna dig tryggare i din vardag och känna ett stöd i att finanserna går ihop i slutet av månaden - så att du kan koncentrera dig på din verksamhet utan att vara orolig.
Läs gärna mer på www.mikrofonden.se.

 

Tip a friend