Möjligheter till finansiering och stöd för företag

Söker du finansiering eller ekonomiskt stöd för din verksamhet? Vi lotsar dig till rätt finansieringshjälp. För dig som vill starta eller driver ett socialt företag erbjuder vi ett särskilt stöd.
Vi lotsar dig till rätt finansieringshjälp.

Business Region Göteborg har ett nära samarbete med flera organisationer som erbjuder olika typer av finansieringsstöd. Om du kontaktar oss och berättar vilken hjälp du söker, kan vi lotsa dig till rätt aktör.

Finansiering för dig som ska starta företag

Ska du starta företag och har frågor kring finansieringsmöjligheter och vad det finns för olika typer av stöd och ekonomisk hjälp att få? Kontakta våra BRG Business center så ser vi till att matcha dig med rätt organisation utifrån dina specifika frågor och behov.

Stöd för socialt företagande

Samhällsentreprenörer och sociala företag är viktiga för Göteborgsregionen. Vi vill att dessa företag ska få rätt förutsättningar att bli affärsmässigt hållbara och lönsamma, så att de kan bedriva sin verksamhet långsiktigt. För att kunna fokusera på syftet att förändra och förbättra och samtidigt växa och utvecklas kan du som driver eller ska driva ett socialt företag behöva hjälp med affärsutvecklande insatser och finansieringsstöd. Läs mer om Socialt Företagande eller kontakta oss så berättar vi mer.

Vem kan erbjuda finansiering för företag?

Det finns olika typer utlysningar, konsultcheckar och andra sorters finansiella stöd som du kan ansöka om. Dessa möjligheter dyker upp med jämna mellanrum och det kan vara bra att hålla koll på dem så att du inte missar något som kan passa just din verksamhet.

verksamt.se finns länkar till olika finansieringsmöjligheter vid behov av kapital, till exempel vid utveckling av företag, affärsidéer eller innovationer. Även Västra Götalandsregionen har samlat olika typer av finansieringsstöd som du kan läsa om på deras hemsida.

Här nedan har vi listat ytterligare några viktiga aktörer som kan erbjuda olika typer av finansieringsstöd.

Stärka företagens konkurrenskraft
Tillväxtverket

Lån
Almi Företagspartner Väst

Riskkapital
Almi Invest

Finansiering av forsknings- och innovationsprojekt
Vinnova
 

Tip a friend