Göteborg-klippan-business-region-göteborg

Fördel Göteborg

Göteborg är den region i Sverige som har starkast tillväxt av jobb, ekonomi och export. Kombinationen av avancerad tillverkningsindustri, en växande tjänstesektor och ett perfekt logistikläge lägger grunden för framgångsrikt företagande. Det finns många skäl att välja Göteborg, här lyfter vi några.

Välkommen till Göteborg

Vi på Business Region Göteborg hjälper gärna till med expertkunskap inom regionens olika branscher och fokusområden som innovation, samverkan och hållbarhet. Vi kan hjälpa dig hitta rätt kontakter, analysera fakta, djupdyka i statistik och hitta vägar fram till en riktigt bra etablering eller investering.  

Kontakta oss

Två personer som sitter vid en fontän och ler

Göteborgs styrkor

Det finns mycket att vara stolt över i Göteborg, men frågar vi näringslivet så kokas det ner till tre viktiga ord: Innovation, hållbarhet och samverkan.

 • Innovation Business Region Göteborg

  Hotspot for innovation

  Sverige är ett av världens mest innovativa länder. Som landets innovationsmotor gör Göteborg stora avtryck internationellt - inom flera branscher. 

 • Göteborgs skärgård Business Region Göteborg

  Front-runner in sustainability

  Vi har gått från ord till handling när det handlar om att minska miljö- och klimatpåverkan. Vi är nyfikna på nya lösningar och delar gärna med oss av det vi lärt.

 • Möte Business Region Göteborg

  Master of collaboration

  I Göteborg är kunskapen och lösningarna aldrig långt borta. Det tillåtande affärsklimatet kännetecknas av öppenhet, nyfikenhet och mod att testa.

Göteborg i topp

Vi är inte bara Sveriges innovationsmotor, världens mest hållbara destination och mästare på samverkan. Här är ytterligare tre exempel på Göteborgs styrkor.

 • Göteborgs hamn Business Region Göteborg

  Sveriges bästa logistikläge

  Nordens största containerhamn och vad gäller mark, infrastruktur, godsflöden och logistikkompetens så sticker vi ut – det finns inget bättre läge i Sverige.

 • Körbärsträd Business Region Göteborg

  Sveriges tillväxtmotor

  Göteborg är landets starkaste ekonomiska tillväxt (BRP) och är den enda storstadsregionen med ett positivt exportnetto. Vi driver landets tillväxt.

 • avitar testbädd göteborg

  Bäst på test

  Att testa nya lösningar och idéer är receptet på framgång. Vår region har flest testbäddar i Sverige och ett av världens bästa ekosystem för innovation.

Omslag fakta och statistik

Grunda dina beslut på hårda fakta

Använda våra rapporter "Fakta och statistik"

Till publikationer
Göteborgs hamn Business Region Göteborg

Invest in Gothenburg

Vår internationella presentation av Göteborgsregionen.

Till investingothenburg.com
Podcast Business Göteborg

Lyssna på näringslivet

Podden Business Göteborg med företagarnas perspektiv.

Jag vill lyssna
Frihamnen Göteborg Business Region Göteborg

Gothenburg Green City Zone

Vi tänker om, tänker nytt och tänker tillsammans. Vill du bidra? 

Jag vill veta mer
kontakt

Kontakt