Ekosystem för techföretag i Göteborg

Göteborgs ekosystem för företag är all den samlade kompetens och kunskap som finns till ditt förfogande för att hjälpa till när du ska starta och driva företag. Ekosystemet erbjuder allt ifrån internationella mötesplatser till högt rankade inkubatorer och öppna innovationsmiljöer. Dessutom erbjuds småföretag stora möjligheter till stöd och samarbeten med globala företag. 

Är du investerare, entreprenör, nyföretagare eller kanske ett globalt företag som söker samarbete? Oavsett vad så erbjuder regionen stora möjligheter att göra affärer. Nedan presenteras några av nyckelaktörerna i regionens ekosystem för entreprenörer och företag. Här kan du få hjälp att förstå ekosystemet, hitta nya möjligheter och rätt kontakter för att din affärssatsning ska nå framgång. 

coworking coworking

Coworking spaces

Letar du efter en flexibel arbetsplats? Är du frilansare som vill arbeta i en inspirerande miljö och nätverka med likasinnade? Coworking spaces är lösningen! Här kan du hyra en egen plats med skrivbord, välja en fast arbetsplats eller använda en flexplats efter behov. Ofta ingår bekvämligheter som kaffe, wifi och lunch. Coworking spaces ger företagare möjlighet att fokusera på sin verksamhet samtidigt som de får inspiration och möter andra i en intressant miljö. Varför inte prova det och ta ditt arbete till nästa nivå?

event event

Events och arenor

 

Vill du utöka ditt nätverk och bli inspirerad av spännande ämnen och sammanhang? Här hittar du allt du behöver veta om olika evenemang och mötesplatser i regionen.

inkubator inkubator

Inkubatorer och acceleratorer

Sitter du på en innovativ affärsidé? Behöver du hjälp och stöd för att utveckla ditt företag? Kanske har du en tydlig målbild och söker samarbete?  Inkubatorer och acceleratorer är organisationer med syfte att underlätta tillväxt och lönsamhet för nystartade företag. Till en mycket låg kostnad, eller ingen alls, erbjuds alltifrån affärsrådgivning och finansiering till kontorslokaler och nätverk. Du behöver ofta ha en verifierad affärsidé för att få plats på en inkubator.

investerare investerare

Investerare

Behöver du hjälp att kicka igång ditt företag? Hitta en relevant investerare till din affärsidé? En investerare är en person som satsar tid, pengar och energi för att öka tillgångar, intäkter och främja utvecklingen för företag. Investeraren går ofta in som delägare med förhoppning att skapa en framtida avkastning.  

investment investment

Investmentbank

Söker du kapital för att få ditt företag att växa? Håller ditt företag på att expandera? Kanske ska du köpa upp ett annat bolag i din bransch? Då kan du få hjälp av en investmentbank. Banken sysslar med värdepapper, handlar för egen räkning och ger finansiell rådgivning. 

offentlig offentlig

Offentliga organisationer

Är du entreprenör och behöver stöd i ditt företagande? I regionen finns ett flertal offentliga aktörer som kan hjälpa till. Vare sig du behöver hjälp med affärsrådgivning, företagsutveckling eller att etablera dig på en internationell marknad.  

science science

Science Parks

En science park är en mötesplats för forskare, företagare och offentlig sektor som tillsammans arbetar för att producera och skapa samhällsnytta av olika slag. Science parks är en stimulerande och utvecklande miljö som bjuder in till nätverkande, utveckling och innovation.  

utbildning utbildning

Utbildning och forskning

Vill du utbilda dig för en framtid inom innovation och näringsliv? Kanske vill ditt företag veta mer om den forskning som bedrivs i området? I regionen kryllar det av framstående skolor och forskningscentrum. 

venture venture

Venture Capital

Är du på gång att starta företag? Behöver du hjälp med kapital och kunskap? I regionen finns ett flertal venture capital-bolag som kan hjälpa dig. Venture capital är en investering som en finansiär gör i ditt företag för att i framtiden kunna få avkastning på sin insats. Lämpar sig för dig som har ett start-up företag med hög potential och goda vinstmöjligheter. 

innovation innovation

Öppna innovationsmiljöer

 

Funderar du på hur du kan lyfta ditt företag till nya höjder? Öppna innovationsmiljöer erbjuder en plattform där forskare, företag och andra aktörer kan öka sin konkurrenskraft genom samarbete. Här går företag bortom sina interna kunskaper och låter sig inspireras av och samarbeta med externa partners för att driva innovation.

Business Region Göteborg mötesplatser

Hittar du inte vad du söker?

Vill du nätverka med andra företag i din egen eller i andra branscher? Kanske vill du hitta nya samarbetspartners? Vi har samlat Göteborgsregionens nätverk och mötesplatser på ett och samma ställe. 

Till nätverk och mötesplatser
Kontakt

Kontakt