Mikrovågs- och infrarödbehandling av livsmedel och biomaterial
7 oktober 2022
Mikrovågs- och infrarödbehandling av livsmedel och biomaterial.
Internationell spetsteknologi som inkluderar tubulär mikrovågsteknologi och kombinationstekniker inom bakningsteknologi, mikrovågsstödd volymsexpansion, torkning, temperering och frysning.
Anläggningen erbjuder möjligheter att utforma, utveckla och validera alternativa värmningsprocesser samt att genomföra feasibility-studier i syfte att ge underlag för implementering av alternativ teknologi inom livsmedelsproduktion.
- Testbädd mikrovågsprocesser – alternativ teknologi för värmebehandling med ett flertal tillämpningar. Innefattar bl. a. mikrovågspastörisering, -sterilisering, - bakning, kombinationstekniker för bakning, mikrovågsstödd torkning, blanchering, temperering, tining, m.m. samt mätteknik för dielektriska egenskaper. Testbädden etablerad 1957.
- Testbädd infrarödteknikprocesser – alternativ teknologi för värmebehandling. Innefattar bl.a. ytpastörisering, bakning/torkning av tunnare produkter, rostning, färgsättning och lågfettsfritering. Testbädden etablerad 1973.
Detaljer
Livsmedel & jordbruk
Konstruerad/simulerad miljö
Kommersiell
Testbädd
Göteborgsregionen