Article image
Gothenburg på Mipim

Nu tar vi med ett 60-tal projekt till MIPIM

28 företag åker till årets fastighetsmässa MIPIM för att marknadsföra och skapa internationella affärer för Göteborgsregionen. 1 000 miljarder SEK ska investeras i regionen. Det är något som sticker ut även jämfört med stora europeiska regioner och är helt klart vår största konkurrensfördel.

Main content

Fastighetsbranschen dominerar gruppen företag som deltar under årets upplaga av fastighetsmässan MIPIM i Cannes, där man tillsammans marknadsför Göteborgsregionen under begreppet Gothenburg.

- De privata företagen står för närmare 90% av Göteborgsregionens kostnader för deltagande på MIPIM och i år har vi med rekordmånga partnerföretag. Stora investeringar håller på att realiseras och det syns bland annat genom de drygt 60-tal projekt som partnerföretagen visar upp på MIPIM, säger Andreas Göthberg, projektledare för MIPIM och ansvarig för internationella investeringar på Business Region Göteborg.

Göteborg visar upp Älvstaden som är Skandinaviens största utvecklingsområde mitt inne i en storstads citykärna. Det skall bebyggas fram till 2035 och är mycket intressant för olika sorters aktörer.

- 1 000 miljarder SEK ska investeras i nya byggander och infrastruktur i regionen. Det är mycket även i ett europeiskt perspektiv. Det är därför viktigare än någonsin att synas på MIPIM för att dra till sig investeringar, hävda sig i konkurrensen och få fler arbetstillfällen, säger Andreas Göthberg, projektledare för MIPIM och ansvarig för internationella investeringar på Business Region Göteborg.

Konkurrensen är hård bland alla europiska storstadsregioner som finns på plats. Det är oerhört viktigt att ha örat mot marken under mässan och att skapa kontakter som leder till konkret affärsnytta.

-Vi åker till MIPIM med budskapet om att det är nu det händer i Göteborgsregionen. Vi befinner oss mitt i ett historiskt utvecklingssprång med en av Europas högsta tillväxttakter. Fram till 2035 ska vi bygga 105 000 nya bostäder och skapa 120 000 nya jobb. It´s really happening.

MIPIM pågår 12-15 mars 2019.

 

Färgbox

Information om Göteborgs Stads medverkan under MIPIM finns samlad i två dokument: Frågor och svar om MIPIM 2019 samt deltagarlista för tjänstemän och politiker.

Frågor och svar om MIPIM

Deltagarförteckning MIPIM

 

Print this page:

Tip a friend

Bottom content