Hitta internationella affärskontakter

Den europeiska marknaden har alla möjligheter. Med Enterprise Europe Network erbjuds kostnadsfri information och råd om EU-regler och finansiering, förmedling av internationella affärspartners och innovationscoachning. 

Siluett av människor med rullväskor

Vi hjälper dig som driver ett litet eller medelstort företag att stärka din konkurrenskraft på den europeiska marknaden. Genom oss har du möjlighet att växa mer!

Information och rådgivning 

Enterprise Europe Network har som uppgift att kostnadsfritt informera, utbilda och vägleda dig som företagare om möjligheter på den internationella marknaden. Vi svarar på frågor om: 

 • aktuella finansieringsmöjligheter 
 • immaterialrätt – IPR (Intellectual Property Rights) 
 • CE-märkning 
 • tull och moms 
 • e-handel 

Internationella affärspartners 

 • Behöver ditt företag nå nya kunder och leverantörer? 
 • Har företaget innovationer eller ny teknik att erbjuda marknaden? 
 • Letar ditt företag efter tekniklösningar eller nästa generations innovation för ert eget utvecklingsarbete? 

Enterprise Europe Network hjälper dig att hitta internationella affärspartners. Vi har en stark lokal förankring. Tillsammans inom nätverket hjälper vi dig att komma i kontakt med potentiella samarbetspartners. Ditt företag kan få hjälp att hitta kunder, leverantörer eller samarbetspartners till en teknologi, produkt eller tjänst. 

Du kan själv söka olika typer av samarbetspartners här.

Innovationscoachning 

Vi hjälper dig att lyckas bortom dagens affär och utveckla er som företag. Du coachas att stärka din förmåga att skapa innovationer som ger verkligt värde för befintliga och nya kunder. Tillsammans ser vi till att ditt företag klarar av att generera, utveckla och lansera nya tjänster, processer, produkter, samt affärs- och organisationsmodeller som kan möta framtidens utmaningar. Vi hjälper dig med: 

 • Analys av ditt företag och coachning av innovationsspecialister.
 • Senior rådgivning vid innovationsutveckling. 
 • Hitta EU-finansierat innovationsstöd. 

Import och export med Exportcenter Väst

Enterprise Europe Network ingår i satsningen Exportcenter Väst som samverkar för att underlätta alla delar av processen för import och export. Det räcker med att kontakta en av aktörerna för att få rätt kontaktvägar till den informationen du söker.

Aktörer som är en del av Exportcenter Väst: ALMI,Business Region Göteborg, Business Sweden, Enterprise Europe Network, EKN, Industriell Dynamik, SEK, Tillväxtverket, Västra Götalandsregionen, Västsvenska Handelskammaren

Hitta aktuella erbjudanden och event

I Exportcenter Västs internationella kalender kan ni hitta event och erbjudanden som kan hjälpa er i resan mot internationalisering.

Länk till kalendarie
Exportcenter Väst

Kontakta oss gärna

Arbetsgrupp Enterprise Europe Network

Vi hjälper dig som driver ett litet eller medelstort företag att stärka din konkurrenskraft på den europeiska marknaden. Välkommen att kontakta oss på epost: enterpriseeurope@businessregion.se eller via någon av våra medarbetare nedan.

Seymur Badirkhanov
Företagsrådgivare
Arbetsområden: Affärsutveckling Exportutveckling Internationalisering
Anki Gustafsson
Företagsrådgivare
Arbetsområden: Internationalisering Exportutveckling Affärsutveckling
Enterprise Europe Network logotyp och EU-flagga
Test